BCR listează o nouă emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti

Sursă foto: Profimedia

Banca Comercială Română (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, listează miercuri o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 702 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27A.

Este a doua emisiune de obligaţiuni verzi listată de BCR la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după cea din octombrie anul trecut în valoare de 500 milioane lei.

Obligaţiunile verzi de tip senior nepreferenţiale care urmează a fi listate au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă anuală de 9,079 % . Noua emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile băncii de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance).

Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea agenţiei de rating Fitch.

„Mă bucur că, datorită eforturilor colegilor mei, reuşim să arătăm consecvenţă şi să extindem angajamentul nostru de a emite obligaţiuni verzi. Aceste emisiuni, alături de toate iniţiativele noastre similare, se înscriu în viziunea BCR de transformare sustenabilă şi pe termen lung a economiei româneşti. Investitorii sunt din ce în ce mai atenţi la resursele pe care aleg să le susţină şi suntem încântaţi să vedem această preocupare tot mai prezentă în România. Este un semn de responsabilitate şi, totodată, de încredere în piaţa de capital, chiar şi într-un context internaţional dificil”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

“BCR utilizează în mod activ piaţa de capital din România pentru a obţine finanţare, iar proiectele verzi încep să capete tot mai multă consistenţă la Bursa de Valori Bucureşti. După ce anul trecut, echipa BCR a listat prima emisiune de obligaţiuni verzi ale grupului pe piaţa locală, acum o nouă emisiune de peste 700 de milioane de lei va fi folosită pentru finanţarea unor proiecte verzi din economia românească. Succesul acestor emisiuni demonstrează capacitatea pieţei de capital din România de a acoperi finanţări semnificative şi arată faptul că bursele de valori au o responsabilitate cheie în promovarea tranziţiei spre o economie verde prin încurajarea şi dezvoltarea finanţărilor responsabile şi a produselor financiare sustenabile”, a declarat Adrian
Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Membră a Erste Group, BCR include operaţiuni de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţi de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. Emisiunea de obligaţiuni care va intra pe 22 iunie la tranzacţionare este a 6-a emisiune a băncii listată la BVB, valoarea totală a obligaţiunilor BCR disponibile la tranzacţionare fiind de peste 3,7 miliarde de lei.