Robert Kiyosaki, autorul cărții Tată Bogat, Tată Sărac, vorbește deschis despre investițiile sale, care pot fi surse de inspirație pentru cine vrea să facă profit în timpul inflației. Printre aceste investiții se numără achiziția unei mine de aur în Utah și câteva clădiri de apartamente în Texas. Kiyosaki speculează că și argintul are potențial de creștere, pentru că în prezent este la jumătate din prețul maxim istoric. Investitorul a adăugat și criptomonede în portofoliu.

“Voi vorbi despre unul dintre subiectele mele favorite, aur, argint și alte metale prețioase. Sunt un investitor pasionat al metalelor din 1971. Acum dețin mult aur și argint, iar acum, niște Bitcoin și chiar niște Ethereum. Motivul pentru care investesc astfel este unul simplu. Nu fac asta pentru că iubesc aur, argint, Bitcoin și toate celelalte, ci pentru că nu am încredere în guvern.”, a declarat Robert Kiyosaki, autor Tată Bogat, Tată Sărac.

Pe criptomonede și metale prețioase mizează și Kevin DeMeritt, fondatorul Lear Capital, care face o comparație a contextului economic de acum cu cel din anul 1978.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Când auzi că inflația este de 7%, ceea ce nu am mai văzut de 44 de ani. Ultima dată când am văzut inflație atât de mare a fost în 1978, iar din 1978 până în 1980 inflația s-a dublat. A ajuns la 14%. Foarte mulți bani au fost tipăriți atunci, ca acum. Așa că cererea pentru Bitcoin, Ethereum și metale prețioase a fost în creștere și pot presupune că această creștere a cererii va continua, mai ales când vor crește ratele dobânzilor, iar bursa va avea probleme.”, a povestit Kevin Demeritt, fondator Lear Capital.

Totuși, mulți investitori se feresc să cumpere active de risc în prezent, din cauza incertitudinii din piețe. Acest lucru este accentuat atât de conflictul actual, cât și de lipsa unei reglementări în piața cripto.