Alimentele provenite din soluri cu îngrășăminte chimice ar putea produce cancer

De zeci de ani, fermierii s-au bazat pe îngrășăminte chimice și pesticide pentru a produce cantități mai mari de recolte. Dar în toți anii aceștia substanțele chimice au ruinat solurile, făcându-le mai puțin capabile să ofere hrană pentru culturi și scăzând valoarea lor nutritivă, informează Quartz.

Aceste efecte adverse se resimt automat și în rândul oamenilor. Winters, un expert în oncologie metabolică, sănătate metabolică și sănătatea solului povestește că a fost diagnosticată cu cancer la 19 ani. Winters a fost nedumerită cu privire la modul în care ea, o tânără din zona rurală din Kansas, ar putea fi lovită de o astfel de boală. Ea crede că expunerea ei la fermele mari care folosesc pesticide a contribuit la diagnosticul ei, scrie Quartz

Acum la cincizeci de ani, Winters pledează pentru practici de sănătate holistice. „Trebuie să faci tot posibilul să cauți și să ingeri alimente sănătoase astăzi”, a spus ea. „Să-i spui oricui dintr-o țară dezvoltată din vest să mănânce sănătos, lasă o grămadă de spațiu pentru interpretări.” 

Când încercăm să mâncăm sănătos, de multe ori avem tendința să ne uităm la produse în sine, dar calitatea solului în care a fost cultivată indică mai mult valoarea nutritivă a unei plante, precizează Quartz.

Mai mulți profesioniști din domeniul medical văd mâncarea ca un medicament . Medicii și asistentele de la compania de asistență medicală Geisinger, de exemplu, au creat recent Fresh Food Farmacy , care se concentrează pe furnizarea de mese sănătoase pentru clienți.

„Oamenii din comunitatea medicală se adresează comunității agricole”, a declarat Bob Jones, proprietarul unei ferme numită The Chef’s Garden, care a folosit metode de agricultură regenerativă în ultimii 10 ani.

Statele Unite ale Americii au cele mai mici cheltuieli pe cap de locuitor pentru alimente dintre orice națiune industrializată din lume. În schimb, SUA are, de asemenea, cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor pentru asistența medicală dintre orice națiune industrializată din lume.

„Credem că există o legătură directă între cele două statistici”, a spus fermierul Jones.