• Dior vine cu o nouă colecție de bijuterii “Diorama & Diorigami” by Victoire de Castellane.
  • Colecția este compusă din 172 de piese.
  • Printre pietrele folosite la colecție se numără un diamant D-FL de 10,69 carate, un smarald columbian de 16,16 carate, un rubin de Mozambic de 7,02 carate și un safir birmanez de 13,25 carate, scrie Women’s Wear Daily.

În acest sezon, de Castellane și artizanii Dior vin cu o colecție nouă. O lume în miniatură, de vis și de basm, cu floră și faună, pentru colecțiile Diorama și Diorigami, prezentate la Florența, scrie Women’s Wear Daily.

Prezentare a avut loc în curtea claustrului Bazilicii di Santa Maria Novella din Florența.

De Castellane dă viață peisajelor și animalelor dintr-un Milly-la-Forêt imaginar.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Modelele au purtat 25 de ținute create pentru această ocazie de Maria Grazia Chiuri, directorul artistic al colecțiilor de haute couture.

Colecția a avut nevoie de aproximativ doi ani pentru a fi finalizată.

Colecția Diorama

Colecția se bazează pe tehnica complexă a glypticului. Tehnica implică sculptarea pietrelor ornamentale, precum și tehnici de sculptură precum basorelieful sau ronde-bosse.

Fiecare set pune în evidență o singură culoare. De Castellane laudă „atelierele fabuloase” ale Dior pentru că îi aduc ideile la viață.

„Femeile trebuie să se simtă confortabil când poartă aceste bijuterii, aproape să uite că le poartă”, a spus ea.

Colecția Diorigami

Colecția este o interpretare a naturii mai grafică și mai abstractă.

Este un omagiu adus artei japoneze de pliere a hârtiei origami și tehnicii couture de plisare, pe care Dior a folosit-o încă de la crearea jachetei Bar și a fustei sale plisate.

Păsări, iepuri și florile preferate ale lui Christian Dior fac parte din universul grafic al seturilor Diorigami.

Nu este prima dată când de Castellane alege Italia pentru a prezenta colecțiile bijuterii Dior. Anul trecut, ea a prezentat colecția Les Jardins de la Couture la Villa Erba din Cernobbio, pe lacul Como, iar în 2022, în Sicilia, la Taormina.