- Oferta de listare a Premier Energy se derulează între 8 și 15 mai.
- Investitorii de retail au 20% şi pot subscrie la preţul maxim din ofertă, 21,5 lei.
- „În ultimii ani, Premier a fost una dintre companiile energetice cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est”, spune Jose Garza, CEO, Premier Energy.
Conducerea Premier Energy iese la declarații, în prima zi de IPO. Furnizorul de gaze naturale intenționează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti cu simbolul PE. În primele 90 de minute ale ofertei de vânzare, retail-ul a avut subscrieri de 304.000 de acțiuni, potrivit datelor ZF. La preţul de 21,5 lei, subscrierile ajung la 6,4 mil. lei, în primele minute. Micii investitori beneficiază de un discount de 5% în primele trei zile de IPO. Pentru investitorii instituționali, preţul de subscriere este cuprins între 19 şi 21,5 lei.
Advertisment
Obiectul ofertei constă în:
1.Ofertă primară: 25 milioane de acţiuni nou emise în cadrul operaţiunii de majorare de capital social. Poate fi majorată până la 30 milioane de acţiuni.
Titlurile zilei
2.Ofertă secundară: cel mult 6,25 milioane de acţiuni existente deţinute de acţionarul EMMA Alpha Holding. Poate fi majorată până la 7,5 milioane de acţiuni.
3.Supra-alocare: maximum 4,7 milioane de acțiuni deţinute de EMMA.
EMMA Holding va rămâne cu 71,25% în scenariul de bază şi cu 67,5% în scenariul tranzacţiei suplimentare. Pe baza limitelor superioare de preț și subscriere, oferta ar putea ajunge la valoarea de 907 mil. lei. La preţul inferior, 801 mil. lei. Valoarea IPO-ului este cuprinsă între 670 şi 772 mil. lei fără a fi luate în calcul alocările suplimentare.
Ce spun șefii Premier Energy la debut de IPO
„Avem angajamentul a patru investitori ancoră cu privire la subscriere. Atât din România cât şi din străinătate, împărţiţi în mod egal”, spune Jose Garza, CEO al Premier Energy. Compania este evaluată la 2,8 mld. lei în prospectul de listare, pe baza limitei superioare de preț.
„Este începutul unei noi ere pentru noi. În ultimii ani, Premier a fost una dintre companiile energetice cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est”, declară Garza.
În timpul turneului de prezentare, au fost întâlniri şi discuţii cu investitori din peste 20 de ţări, inclusiv din America de Nord, potrivit declarațiilor lui Petr Stohr, CFO al companiei. „Vedem România ca pe un hub energetic pentru regiune”, spune el.