Profitul Microsoft din al doilea trimestru a depăşit estimările analiştilor, ajutat de divizia de servicii cloud Azure, chiar dacă cererea de software pentru calculatoare personale şi pentru companii a scăzut, potrivit Bloomberg.

Profitul ajustat a fost de 2,32 dolari pe acţiune în perioada încheiată la 31 decembrie, iar vânzările globale au crescut cu 2%, la 52,7 miliarde de dolari, a precizat compania într-un comunicat.

Analiştii estimau un profit de 2,30 dolari pe acţiune şi venituri de 52,9 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg. În cadrul afacerii de cloud-computing Azure a Microsoft, foarte urmărită, vânzările au crescut cu 38%, comparativ cu previziunile pentru o creştere de 37%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Mica ratare a previziunilor Microsoft privind veniturile din cloud este probabil doar o reflexie a noii realităţi economice cu care se confruntă companiile şi nu un semn prevestitor a ceva mai rău”, a declarat Bob O’Donnell, analist şef la TECHnalysis Research.

Acţiunile Microsoft au crescut iniţial cu 4% după rezultate, înainte de a se inversa şi de a scădea cu 1%, până la 239,58 dolari, în tranzacţiile ulterioare orelor de tranzacţionare. Acţiunile au scăzut cu 18% în ultimele 12 luni.

Microsoft s-a alăturat altor mari companii de tehnologie care au recurs la concedieri pentru a trece peste vremuri mai grele, anunţând săptămâna trecută că va reduce peste 10.000 de locuri de muncă.

Segmentul cloud este din nou în centrul atenţiei după succesul viral al chatbot-ului ChatGPT, care răspunde la întrebări generale într-un limbaj simplu, folosind inteligenţa artificială. Robotul este o creaţie a startup-ului OpenAI, în care Microsoft investeşte masiv şi care necesită servicii intense de cloud computing.