Enel încheie acordul de vânzare a activelor din România cu grecii de la PPC

  • Enel încheie acordul de vânzare a activelor din România cu PPC
  • Acordul Enel cu PPC valorează 1,26 mld. €
  • Tranzacția dintre Enel și PPC urmează să se se încheie în T3/2023

Au decis. Enel încheie acordul de vânzare cu grecii de la PPC, Își vinde participațiile din România. Valoarea acordului? circa 1,26 miliarde de euro. Enel România e avluată la circa 1,9 miliarde de euro. Tranzacția urmează să se se încheie în T3/2023.

Am discutat subiectul cu Dumitru Chisăliță, președinte, Asociația Energia Inteligentă.

„Haideți să începem cu consumatorii. Consumatorii ar trebui să știe că nu ar trebui să li se întâmple absolut nimic. Vor primi în continuare energie electrică prin aceleași fire, prin aceleași branșamente, respectiv la prețurile pe care le au în momentul de față, prețuri plafonate. Lucrul acesta până în martie 2025, cel puțin așa cum arată lucrurile în momentul de față, nu se vor schimba.

În același timp, pentru România cred că va fi o schimbare de atitudine. Cumva ne-am obișnuit cu stilul acestei companii – nu înseamnă neapărat că a fost cel mai bun, dar ne-am obișnuit cu el. Vom vedea acum un alt stil de conducere, un alt management care probabil va fi instalat cât de curând, iar elementul cel mai interesant din punctul meu de vedere este modul în care va reuși atât această nouă companie care preia activele, dar și statul român, să dezvolte ceea ce înseamnă recalibrarea rețelei de distribuție de energie electrică.”, a spus Dumitru Chisăliță, președinte, Asociația Energia Inteligentă.