Ce mănânc azi? Tartar de scoici Saint Jacques, caracatiță cu fenicul murat și “Manna Vaht”, la BOSCO, noul restaurant din București

Ce mănânci azi?

Tartar de scoici Saint Jacques, caracatiță cu fenicul murat și “Manna Vaht”, un desert tradițional estonian.

Unde? La BOSCO, noul restaurant din București.

Unde îl găsești? În zona de nord, pe Strada Nicolae G. Caramfil nr. 2C, lângă Parcul Bordei.

Un nou nume pe piața HoReCa

Proiectul a fost demarat de Victor Grosu și alți doi antreprenori, Serghei Grigor și Radu Vona, sub egida Gynda Gourmet Group.

„Am fondat Gynda Gourmet din dorința de a crea restaurante care să ofere garanția unor experiențe culinare memorabile. Ne propunem ca locațiile în care ne implicăm să înglobeze toate componentele (gastronomie, servicii, design interior, atmosferă, poveste) într-un concept unitar, controlat de noi de la A la Z. De aceea, motto-ul pe care l-am ales este Behind the Truly Memorable Hospitality Experiences”, explică Victor Grosu.

„Am făcut multe piese-unicat pentru proiect: masa centrală tip sharing table din beton turnat, ușa de intrare din lemn masiv, sculptată cu motive ale pădurii, zonele semicirculare de canapea, care oferă intimitate, și diferite surprize pe care oaspeții le vor putea descoperi la fața locului”, spune Victor Grosu, care a coordonat și partea de amenajare interioară.

BOSCO – Gourmet Nest: o investiție de 2 milioane de euro

Investiția totală pentru restaurant este de 2 milioane de euro.

Cine mai face parte din echipă? Andrey Korobyak, bucătarul șef.

El și-a început cariera la restaurantul “Egoist” din Tallinn și a lucrat la restaurante precum “Geranium” din Copenhaga și “La Table du Gourmet” din Franța​.

Restaurantul are 96 de locuri în interior, o terasă de 60 de locuri, o seră, o bucătărie deschisă și o vinotecă cu control al aerului și umidității în care se află o colecție de vinuri din regiunile viticole celebre ale lumii, selectate de somelierul locației.

Meniul BOSCO – Gourmet Nest: comfort food cu influențe nordice

Meniul restaurantului este sezonier și propune preparate din bucătăria europeană, cu influențe nordice, dezvoltate cu produse locale, sub semnătura lui Andrey Korobyak, bucătar șef.

„Conceptul de bucătărie nordică este acum foarte popular, este ușor de înțeles, deoarece se bazează mult pe produse din natură. Am ales această abordare fiindcă natura stă la baza a tot ce înseamnă BOSCO – Gourmet Nest: locația înconjurată de multă verdeață, interiorul cu elemente naturale. Pentru aprovizionare, ne bazăm pe produse locale cât de mult putem, și dorim să dezvoltăm cât mai multe relații cu ferme și producători autohtoni”, o spune Andrey.

Restaurantul este deschis din 26 iulie, de marți până duminică, între 17:00-23:00. Din 1 septembrie, restaurantul va fi deschis între 12:00-23:00.

Exit mobile version