• Finnair, compania aeriană națională din Finlanda anunță că va cântări nu doar bagajele, ci și pasagerii, înainte de zbor.
  • Până în luna mai, măsurarea greutății e opțională pentru pasageri.
  • Reprezentanții companiei spun că vor să se asigure că avionul nu depășește greutatea maximă stabilită pe care o poate suporta înainte de a decola.

Finnair, compania aeriană națională din Finlanda anunță că va cântări nu doar bagajele, ci și pasagerii, înainte de zbor. Până în luna mai, e voluntar.

Reprezentanții companiei spun că e o măsură de siguranță. Vor să se asigure că avionul nu depășește greutatea maximă stabilită pe care o poate suporta înainte de a decola.

Compania s-a angajat că nu va folosi datele personale ale clienților.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Operatorul de zbor din Finlanda spune că schimbarea tiparelor de alimentație și a dietelor duce la pasageri mai grei, ceea ce poate avea un impact asupra siguranței zborurilor.

De unde reiese inițiativa finlandezilor?

„Trei sute de oameni care cântăresc mai mult decât media pot pune un avion mult peste greutate, iar toate calculele noastre de performanță: lungimea pistei, urcarea, trecerea obstacolelor, distanțele de aterizare, capacitățile de altitudine depind de greutate, printre altele”, spune Shem. Malmquist, instructor la Colegiul de Aeronautică din Florida Tech.

Majoritatea companiilor aeriene europene folosesc greutatea medie a pasagerilor calculată de Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene. După calcule, bărbații au o greutate medie de 82,2 kg, în timp ce femeile înregistrează 67,5 kg.

Potrivit statisticilor guvernamentale, 42% din populația SUA de cel puțin 20 de ani este considerată obeză din 2020. În anii 1960, acest număr era de doar 10%.

Mai multe companii aeriene au fost criticate pentru gestionarea proastă a relației cu pasagerii supraponderali.

Mai mulți transportatori autohtoni, inclusiv United, Spirit, Frontier, Hawaiian și American, solicită clienților care nu pot încăpea pe un singur loc să cumpere un alt bilet.

Avocații victimelor susțin că operatorii aerieni au micșorat lățimea scaunelor pentru a obține mai mult profit din fiecare zbor.

Sunt și alți operatori care iau măsura cântarului pentru pasageri: Korean Air, Hawaiian Air, Uzbekistan Airways și Air New Zealand.