• Startup-ul elvețian de aviație Sirius Aviation AG prezintă avionul revoluționar Sirius Jet.
  • Este creat și proiectat în colaborare cu Designworks BMW și Grupul Sauber.
  • Este gândit drept avion de afaceri și poate găzdui trei persoane.

Startup-ul elvețian de aviație Sirius Aviation AG prezintă noul avion Sirius Jet. Conform comapniei, este primul avion cu decolare și aterizare verticală, alimentat cu hidrogen, din lume.

Este creat și proiectat în colaborare cu cei de la Designworks BMW și Grupul Sauber.

Sirius Jet poate marca un progres considerabil în aviația durabilă. Compania Sirius Aviation AG susține că pune accent pe inovare, durabilitate și siguranță.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Avionul este practic, o aeronavă VTOL de înaltă performanță, cu emisii zero și un sistem de propulsie hidrogen-electric. Folosește aerodinamica avioanelor mici sau a elicopterelor și atinge distanțe extinse de zbor, la altitudini mari.

Care sunt specificațiile lui Sirius Jet?

Avionul va fi produs în două variante. Prima este Sirius Business Jet. Un avion de afaceri, cu zero emisii, cu o autonomie de 1850 de km și o viteză de 520 de km/h. Poate zbura la o altitudine de 9.100 de metri și este ultra-silențios. Produce până la 60 de decibeli și găzduiește trei pasageri.

A doua variantă este Sirius Millenium Jet. O aeronavă comercială de această dată. Are o autonomie de doar 1.000 de km, însă viteza, altitudinea de zbor și zgomotul sunt identice cu cele ale lui Sirius Business. Bonus? Găzduiește până la cinci pasageri.

Miercuri, 17 ianuarie 2024, Sirius Aviation AG găzduiește un eveniment la aeroportul Payerne din Elveția, unde prezintă sistemul de propulsie al aeronavei. Evenimentul include o conferință de presă și observații din partea unor lideri mondiali.

Zborurile oficiale ar urma să aibă loc anul viitor.