Bursa de Valori București şi patronatele din industria software au semnat un protocol pentru finanţarea companiilor românești de IT

Sursă foto: Mediafax
  • Bursa de Valori Bucureşti și Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii au semnat un protocol de colaborare
  • Cele două instituții doresc să ofere finanțare prin piața de capital pentru companiile românești de IT
  • Asociația reunește 140 de membri o cifră de afaceri de peste 3,4 miliarde de euro.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea oportunităţilor de finanţare prin piaţa de capital pentru companiile româneşti de IT.

 În cadrul parteneriatului agreat, Bursa de Valori Bucureşti şi ANIS îţi propun organizarea unor evenimente şi prezentări pentru membrii ANIS despre piaţa de capital şi posibilităţile de dezvoltare prin utilizarea instrumentelor specifice disponibile prin platformele Bursei de Valori Bucureşti. În egală măsură, ANIS se va implica în promovarea proiectului Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti, proiect care are drept obiectiv conectarea antreprenorilor şi a finanţatorilor din România pe o singură platformă, dar şi identificarea celor mai promiţătoare companii locale.

Parteneriatul dintre BVB şi ANIS reprezintă încă o etapă importantă pentru dezvoltarea pieţei de capital din România, dar şi a mediului antreprenorial prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanţare şi facilitarea accesului acestora la listarea la bursă.

Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Asociaţia are peste 140 de membri, cu peste 46.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri de peste 3,4 miliarde de euro.