• Constructorul de avioane a confirmat că a “ajuns la un acord de principiu” cu departamentul de justiţie.
  • Pledoaria de vinovăţie se aplică numai comportamentului necorespunzător care a precedat prăbuşirile 737 Max din 2018 şi 2019.
  • Departamentul de Justiție a declarat că producătorul de avioane a fost de acord să plătească o amendă penală de 243,6 milioane de dolari.

În încercarea disperată de a-şi reveni, Boeing va pleda vinovat în cazul prăbuşirii avionului 737 Max, scrie FT.

Acordul, care necesită încă aprobarea unui judecător federal, va determina compania să plătească o amendă de aproape 250 de milioane de dolari și să investească cel puțin 455 de milioane de dolari în îmbunătățirea siguranței.

Boeing a plătit deja jumătate din amenda impusă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Această înțelegere avantajoasă nu recunoaște faptul că, din cauza conspirației Boeing, 346 de oameni au murit”, se arată într-o declarație a lui Paul Cassell, profesor de drept la Universitatea din Utah, care reprezintă mulți membri ai familiilor victimelor accidentului Lion Air din 2018 și a accidentului Ethiopian Air din 2019.

Familiile solicită un proces public cu privire la acuzații.

Compania va fi pusă sub supraveghere, timp de trei ani, de către Tribunalul Federal pentru Districtul de Nord al Texasului. Ca parte a perioadei de probă, Departamentul de Justiție va numi un monitor independent de conformitate care se va asigura că măsurile de siguranță sunt aplicate și respectate.

Compania se va confrunta cu sancțiuni suplimentare dacă oricare dintre condiții este încălcată. De asemenea, consiliul de administrație al companiei va fi obligat să se întâlnească cu familiile victimelor accidentului.