• Angelina Jolie a deschis un atelier de modă în decembrie 2023.
  • Scopul Atelierului Jolie este să facă piese vestimentare sustenabile.
  • Folosește doar resturi, materiale vintage sau repară piese vestimentare vechi sau deteriorate.

Angelina Jolie deschidea în decembrie 2023 atelierul Jolie. Scopul atelierului este de crea piese de modă sustenabilă și un loc care artizanii, croitorii sau cei care doresc să se dezvolte în domeniu, să poată avea un spațiu de creație sau în care să-și dezvolte abilitățile.

Atelierul Jolie se află în New York. În fostul atelier al creatorului de modă Jean-Michel Basquiat.

Angelina consideră că fiecare dintre noi putem veni cu o idee vestimentară pentru a ne crea un design propriu. Iar apoi să o punem în practică la un croitor. Designerii schițează sau aprobă adesea modele, dar croitorii sunt cei care fac diferența, spune adaugă Angelina în descrierea atelierului.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Printre cei cu care Angelina colaborează la Atelier Jolie se numără oameni din mai multe culturi.  Precum pălărierul londonez Justin Smith, artistul american Duke Reily sau creatorul sud-african de dantelă Pierre Fouché.

Ce piese construiește și ce planuri mai are Atelier Jolie?

În confecționarea pieselor, atelierul folosește doar resturi, materiale vintage de calitate și stocuri neutilizate încă. Oameni pot repara sau recicla piese din dulapul personal.  Fie piese cărora le pot schimba designul, fie articole moștenite sau cu o semnificație personală.

Angelina vrea să adune tineri indiferent de mediul socio-economic. Și să scoată în evidență talentul și abilitățile multor persoane subapreciate, pe care le-a întâlnit pânâ acum. Iar pe viitor, intenționează să-i susțină chiar și în dezvoltarea propriilor afaceri.

Iar printre toate elementele de modă, Atelier Jolie include și o cafenea, o sală de cursuri și o galerie de artă.