Ridicarea restricţiilor şi întoarcerea treptată la normalitate trasează noi direcţii în ceea ce priveşte întoarcerea la birou, iar o nouă provocare pentru angajatori este cum să amenajeze spaţiul de lucru pentru a oferi condiţii adaptate contextului post pandemic, dar mai ales pentru a convinge angajaţii să revină la birou.

Un studiu Mobexpert Office arată că mai mult de jumătate dintre angajaţi s-au întors să lucreze de la birou, iar 35% dintre ei lucrează în mod hibrid. Circa o treime şi-ar dori să lucreze doar de acasă, în timp ce 60% optează pentru un mod de lucru hibrid cu diverse combinaţii de zile. Doar 10% dintre angajați s-ar întoarce la birou 5 zile pe săptămână.

Studiul mai arată că printre cele mai importante opţiuni pe care angajații vor să le aibă la birou se numără un program mai flexibil, amenajarea unor zone de recreere sau un spaţiu de lucru care oferă mai multe facilităţi precum cafea dimineaţa, loc special pentru servit masa, mai multe variante de locuri unde să-ţi desfăşori activitatea, iar 25% vor un mediu sigur şi curat. Cu toate acestea, peste 60% dintre angajați nu au condiţii optime de lucru acasă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Am discutat subiectul cu Oana Botolan, Managing Partner la Cteam România.

“În momentul de față și nu doar în momentul de față cred că acest fenomen este foarte vizibil de imediat după pandemie, respectiv nevoia candidaților și a angajaților de a avea foarte multă claritate în ceea ce privește locul de muncă. În afară de această claritate, orice ofertă de angajare în acest moment va preciza locul muncii. 100% birou – foarte puține, mărturisesc, variantă hibrid – și aici cu precizare câte zile pe săptămână, o zi, două, trei, hibrid cu o zi pe lună. Sunt foarte multe situații în care vedem oferte de angajare cu formularea „hibrid” dar o zi pe lună atunci când se întâmplă ședințe, întâlniri ale echipelor. Sau chiar 100% remote.”, a povestit Oana Botolan, Managing Partner la Cteam România.