STUDIU: 3 din 5 români au participat la un interviu pentru job în acest an

Sursă foto: Profimedia
  • Bestjobs: 3 din 5 români au participat la un interviu pentru job în acest an, arată un studiu.
  • Peste 60% dintre respondenţii celui mai recent sondaj făcut de Bestjobs au declarat că au participat la cel puţin un interviu de angajare anul acesta.
  • Tot 20% dintre respondenţi spun că au temeri că nu au experienţa necesară pentru jobul la care au aplicat.

Un studiu realizat pe un eşantion 1.200 de români arată că 3 din 5 angajaţi au participat anul acesta la un interviu pentru un job. 26% se tem de emoţiile prea mari, iar 41% ar spune „nu” unui salariu oferit sub nivelul pieţei sau aşteptărilor.

Ce au în plan românii

Peste 60% dintre respondenţii celui mai recent sondaj făcut de Bestjobs au declarat că au participat la cel puţin un interviu de angajare anul acesta, iar alţi 20% au în plan să meargă la interviuri în perioada următoare.

26% spun că au temeri atunci când participă la un interviu că vor avea emoţii prea mari, 21% că aşteptările angajatorului vor fi mult peste ce ştiu sau pot ei să ofere, iar 20% că nu vor reuşi să-şi prezinte experienţa într-un mod convingător.

Tot 20% dintre respondenţi spun că au temeri că nu au experienţa necesară pentru jobul la care au aplicat.

Aplicanţii ar amâna etapa unui interviu pentru un job nou, potrivit studiului, dacă nu ar şti să răspundă la potenţialele întrebări tehnice din timpul interviului. De asemenea, acest lucru se întâmplă dacă recrutorul refuză interviul din cauza cerinţelor candidatului.

Care sunt așteptările

Candidaţii ar spune „nu” unui job imediat după interviu în cazul în care salariul prezentat la interviu este sub nivelul pieţei sau al aşteptărilor (41%), sunt întrebaţi dacă ar fi dispuşi să lucreze din concediu/ în zilele libere legal (30%), îşi dau seama din timpul interviului că nu s-ar potrivi acolo (27%), sunt întrebaţi despre planurile de a avea copii (9%) sau procesul de recrutare durează prea mult, cu prea multe persoane de decizie implicate (25%).