Românii vor schimbări în carieră. În august a fost bătut recordul privind numărul de CV-uri depuse

Sursă foto: Hepta
  • Bestjobs: în august a fost bătut recordul privind numărul de CV-uri depuse.
  • Potrivit statisticilor, peste 700.000 de CV-uri au fost depuse în luna august.
  • Cele mai multe aplicări se duc către Retail, care înregistrează lunar peste 120.000.

 În luna august a fost bătut recordul privind numărul de CV-uri depuse ceea ce demonstrează încercările românilor de a face o schimbare în carieră, anunţă Bestjobs.

Potrivit statisticilor, peste 700.000 de CV-uri au fost depuse în luna august. De asemenea, s-au completat peste 35.000 de CV-uri noi. Rezultatele sunt cu atât mai impresionante cu cât activitatea în lunile de vară este, de regulă, minimă în recrutare, oamenii concentrându-se în special pe concedii, este concluzia specialiştilor.

Cele mai căutate joburi

Potrivit Bestjobs, joburile disponibile din categoria entry-level, în special pe cele din Retail şi Call Center/ BPO au creat o competiţie majoră între candidaţi, fiecare rol atrăgând mii de aplicări. Astfel, un job de Asistent vânzări part-time în cadrul unui cunoscut retailer de haine a atras aproape 3.000 de aplicări, în timp ce alte poziţii precum Operator introducere date (fără experienţă), Documentare/ Introducere produse în magazinul online, Call Center Officer (remote), Customer Service în limba română (remote) au adunat circa 5.000 de CV-uri fiecare. În plus, expresia „fără experienţă” a fost în topul căutărilor realizate în august pe bestjobs, cu aproximativ 20.000 de interogări.

Cei mai activi candidați sunt cei de 25-34 de ani

În ciuda competiţiei din categoria de joburi entry-level, cei mai activi candidaţi au fost în luna august cei din segmentul de vârstă 25-34 de ani, care au reprezentat 35% din totalul candidaţilor. Mai vizibili decât în lunile anterioare au fost şi candidaţii 35-44 de ani, reprezentând 28% pe bestjobs. Totodată, femeile au fost şi în această lună cu mult mai numeroase decât bărbaţii.

Cele mai multe aplicări se duc către Retail, care înregistrează lunar peste 120.000, urmat de Management (100.000 de aplicări), Financiar/ Contabilitate (70.000 de aplicări) şi IT/ Telecom (peste 60.000 de aplicări). Dintre cei care utilizează funcţia de căutare a platformei bestjobs, cei mai mulţi au vizat joburi de „şofer” (cu 30.000 de căutări), „inginer” (cu 18.000 de căutări), „manager” şi „contabil” (cu 15.000 de căutări fiecare). Şi rolurile „part-time” au apărut în căutările candidaţilor, în număr de 15.000.

Candidaţii urmăresc în continuare oportunităţile remote

Mai mult, candidaţii urmăresc în continuare oportunităţile remote, peste 35.000 de căutări fiind realizate în august după acest cuvânt-cheie. În plus, aplicările pentru poziţiile remote au depăşit 110.000 în această lună, în condiţiile în care volumul ofertelor ce presupun munca de la distanţă a rămas constant, au mai arătat statisticile.

Ofertele din Municipiul Bucureşti au atras peste 300.000 de CV-uri în august, urmate de cele din Timiş (90.000 de aplicări), Cluj (75.000 de aplicări) şi Braşov (63.000 de aplicări), a precizat Bestjobs.