Stă la povești cu Reddit. Ce câștigă Sam Altman din IPO?

Reddit depune prospectul pentru listarea la NYSE. Curg parteneriatele și investițiile. Printre cei mai mari beneficiari? Sam Altman.

La IPO-ul din martie vrea să atragă 5 miliarde de dolari.

Până acum, Reddit a strâns fonduri de aproximativ 1,3 miliarde de dolari și are o evaluare de 10 miliarde de dolari, potrivit PitchBook. 

Altman este al treilea cel mai mare acționar al platformei, cu un pachet de 8,7% din acțiuni. La o evaluarea de 5 mld. $, acțiunile lui Altman ar valora 435 de milioane de dolari.

Altman e cu Reddit cel puțin din 2014, când a investit în runda de finanțare Seria B a companiei. În 2017, a investit în runda Seria C, când firma a fost evaluată la 1,8 miliarde de dolari.

După ce Yishan Wonga demisionat din funcție în 2014, Altman a ocupat funcția de CEO pentru 8 zile la Reddit.

Alți acționari mari:

Fondată în 2005, Reddit are 76 de milioane de utilizatori zilnic și a generat venituri de 804 milioane dolari anul trecut, în creștere cu 21% față de 2022.

Reddit va oferi trei clase de acțiuni cu sau fără drept de vot. Acțiunile de clasa A vor veni cu un vot pe acțiune. Acțiunile de clasa B vor veni cu 10 voturi per acțiune și pot fi convertite oricând într-o acțiune din acțiunile de clasa A. Acțiunile de clasa C nu au drept de vot.

Compania plănuieşte să rezerve un număr încă nedeterminat de acţiuni pentru 75.000 dintre cei mai fideli utilizatori.

Exit mobile version