• Biden publică un video critic la adresa producătorilor de alimente, înainte de Super Bowl.
  • Președintele american acuză marile companii de „shrinkflation”.
  • „Sticla cu băuturi energizante e mai mică, sunt mai puține chips-uri în pungă, dar ne taxează la fel”, spune Biden.

Biden atacă producătorii de alimente, într-un video pe care mulți îl consideră bizar și ironic. Președintele american a sărit peste interviul obișnuit înainte de Super Bowl, dar a postat unul preînregistrat, în care vorbește despre „shrinkflation”.

„E duminica Super Bowl. Dacă ești ca mine, îți place să ai lângă tine un snack, în timp ce vezi meciul. Dar când le cumperi, poate ai observat un lucru. Sticla de băuturi energizante e mai mică, sunt mai puține chips-uri în pungă, dar ne taxează la fel.”, spune Biden.

„Ca amator de înghețată, ce mă enervează cel mai mult este că ambalajele s-au micșorat în dimensiune, nu și la preț. M-am săturat de shrinkflation”, continuă el.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Scutește-mă. Americanii s-au săturat să fie luați de proști. Solicit companiilor să se oprească. Să ne asigurăm că business-urile lucrează corect. Acum.”

Social media reacționează la clipul lui Biden

„Imaginează-ți cât de puțin respect are pentru alegători”, scrie Charles C.W. Cooke, de la National Review.

„Nimeni nu te crede”, spune Stephen Miller, de la The Spectator.

„E o glumă?”, întreabă editorialistul David Marcus.

Ce evoluție economică are SUA?

Cei care-l contestă pe Biden sunt nemulțumiți de modul în care administrația sa a gestionat situația economică din ultima perioadă.

Americanii au mai multă încredere în Trump când vine vorba de economie, potrivit unui sondaj Financial Times. 42% spun că Trump ar avea rezultate economice mai bune, față de 31% care-l aleg pe Biden. 21% spun că niciunul nu e de încredere.

Biden vine după o săptămâna dificilă. Un raport judiciar îl descrie drept „un om în vârstă, cu memorie scurtă”. Asta validează îngrijorările unor alegători, care-l consideră prea în vârstă pentru funcția de președinte.

În ultimul an, inflația din SUA a coborât de la 6,4% la 3,4%. Datele pentru ianuarie vin mâine, 12 februarie, la ora 15:30.