- ETF-ul CPSM se lansează în 1 mai și acoperă o posibilă prăbușire a S&P 500.
- Emitenții vor să ofere 11 ETF-uri în cursul anului viitor, legați de diferiți indici, inclusiv Nasdaq 100 și Russell 2000.
- Protecția ETF-ului e valabilă 365 de zile de la investiție.
Dacă piața e tensionată la final de an, pregătește-te de acum. Azi apare un nou ETF: CPSM. Ce promite? Protecție 100% în cazul unei prăbușiri a indicelui.
Sau simplu: Calamos Sand P 500 Structured Alt Protection promite protecție pentru 365 de zile.
Cere și taxă de protecție, circa 0,69% rată anuală a cheltuielilor.
Advertisment
Emitenții vor să ofere 11 ETF-uri în cursul anului viitor, legați de diferiți indici, inclusiv Nasdaq 100 și Russell 2000.
E trend să lansezi un ETF. Hong Kong tocmai ce le-a aprobat pe cele pe Bitcoin și Ether.
Titlurile zilei
De ce să investești în ETF-ul CPSM?
În 2022, S&P 500 a pierdut 20%, iar anul în curs e tensionat.
Paul Dietrich, de la B. Riley Wealth Management’s, spune că S&P s-ar putea prăbuși cu 44% până la final de an. Sau ar pierde între 50-70%, spune președintele Hussman Investment Trust
JP Morgan spune că piața e tensionată și are cel mai mic target pentru S&P 500: 4.200 de puncte.
Sunt și dezacorduri
Dacă-l cumperi după 1 mai, ziua emiterii CPSM, procentajul de protecție scade sub 100%, în funcție de cât de mult ai întârziat.
Ca orice ETF, e mai puțin axat pe risc. Atrage investitorii care vor o expunere la bursă, dar nu se pricep sau pensionarii.
Dacă S&P dă un randament de 25% la final de an, cum a fost anul trecut spre exemplu, s-ar putea să-ți pară rău că ai investit în în CPSM și nu în indice direct, spun economiștii.
La final de an, în majoritatea cazurilor creștere S&P crește. Din 4 în 4 ani scade, cel puțin așa arată graficele, scade.
Nu e singurul ETF care merge contra pieței
Genul acesta de investiții sunt prezente în piață de mult. Se numesc investiții structurate care promit limitarea dezavantajului și capitalizarea avantajului la bursă. Însă sunt greu accesibile și pot veni cu comisioane mari.
Îți sună cunoscut următoarele?
– SOXS cu efect invers al indicelui PHLX Semiconductor
– TSLQ – AXS TSLA Bear Daily ETF, cu efect invers scăderilor pe Tesla
– NVDS, un Bear Daily ETF, bun pentru perioadele când investitorii se sperie din nou că ar exploda bula A.I. și-și vând acțiunile la Nvidia