• O imagine generată de A.I. care surprindea o falsă explozie la Pentagon a devenit virală pe internet.
  • După ce mai multe surse media au prezentat imaginea drept reală, bursele americane au avut un declin temporar.
  • Poliția din Arlington confirmă că imaginile și informațiile apărute sunt false.

O imagine a unei false explozii la Pentagon a devenit virală pe internet și a provocat un colaps de moment pe bursele americane. Fotografia a fost realizată cu ajutorul tehnologiei A.I., potrivit Insider.

O fotografie cu un nor uriaș de fum care se ridică de lângă o clădire și zvonuri conform cărora a fost raportată o explozie la Pentagon au circulat luni pe Twitter.

Imaginea și informațiile conexe sunt false, potrivit departamentului de Poliție din Arlington.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

Foc la Pentagon, roșu pe burse

Bursele americane au intrat în picaj, pentru scurt timp, după ce știrea a luat amploare în mediul online. Dar au recuperat ulterior.

S&P 500 a pierdut 30 de puncte, sau 0,26%, în câteva minute. Capitalizarea companiilor care intră în compoziția indicelul american a scăzut cu 500 de miliarde de dolari.

Pierderile au fost recuperate după ce imaginea s-a dovedit a fi falsă.

Devine periculos A.I.-ul?

Imaginea poartă amprenta tehnologiei A.I., dar autorul nu a fost identificat.

Fotografia a fost distribuită de zeci de utilizatori pe social media, inclusiv de RT, contul de Twitter al televiziunii rusești de stat, care are peste 3 milioane de urmăritori.

Postarea a fost ulterior ștearsă.

Experții în inteligență artificială trag un semnal de alarmă cu privire la utilizarea nereglementată a instrumentelor de inteligență artificială în timpul sezonului electoral. 

Inteligența artificială generativă nu numai că poate produce rapid e-mailuri, texte sau videoclipuri vizate de campanie, dar poate fi folosită și pentru a induce în eroare alegătorii, a uzurpa identitatea candidaților și a submina alegerile la o scară și o viteză nevăzută încă.

„Nu suntem pregătiți pentru asta”, avertizează AJ Nash, vicepreședinte al diviziei de informații la firma de securitate cibernetică ZeroFox.