• Doom spenderii cheltuie mai mult în perioade de incertitudine economică, pentru a-și reprima stresul.
  • Berbecii cheltuie cel mai mult, iar racii și taurii aruncă cu banii când se simt la pământ.
  • Vărsătorii nu regretă nimic și cumpără obiecte ciudate care le aduc fericirea.

În era doom spending, răspunsul e în stele. Doom spending este o modalitate prin care mulți oameni fac față stresului financiar. Inflație, prețuri mari și crize economie? Se rezolvă. Cheltuie mult să scapi de stres, spun ei.

Cumpărăturile sunt o modalitate de a reprima sentimenteul că nu au bani, pentru unii, spun specialiștii.

Cum îți cheltui banii în funcție de zodie?

Berbecii, între 21 martie și 19 aprilie aruncă cu banii în stânga și-n dreapta. Sunt din altă galaxie. Cumpără impulsiv. Le place cafeaua și lucrurile sclipitoare, țipătoare. Le place bogăția, potrivit New York Post.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Victoria Beckham e un exemplu bun de berbec. Are un Iphone, placat cu aur de 33.000 $. I-a oferit-o David Beckham, ce-i drept.

Taurii, din 20 aprilie până în 20 mai, cheltuiesc mult, mai ales când se simt la pământ. Se auto-liniștesc cu lucruri. Dacă nu pot deține o casă scumpă, vor arde lumânări care imită parfumul bogăției. Dacă nu pot fi bogați, vor insista să mănânce peste nivelul lor de salariu.

Gemeni: 21 mai – 20 iunie. Trăiesc pentru a împărți, fie că este vorba de secrete comerciale sau de o viață bună. Courtney Cox, spre exemplu, i-a dăruit lui Jennifer Aniston o bicicletă Chanel de 12.000 de dolari.

Racii: 21 iunie – 22 iulie. Nu dau înapoi, ci dau înainte, cu banii. Sunt conduși de lună, sau mai degrabă lunatici. Nu fac doar achiziții impulsive, ci și investiții motivate emoțional și complet dezordonate. Dacă emoțiile îi lovesc, ei cheltuiesc. 

Leii: 23 iulie – 22 august. Încăpățanarea e o trăsătură de zodie. Se consideră semizei care trebuie îngrijiți cu produse premium. Cheltuie mult pe lucruri care contribuie la „rutina lor de frumusețe.” J. Lo chetuie 1.200 USD/săptămână pe tratatmente faciale cu placentă umană.

Fecioarele: 23 august – 22 septembrie, aderă la tot felul de regimuri de sănătate ciudate și stricte. Chiar și în situații financiare grele, vor reuși întotdeauna să adune bani pentru apă de izvor, miere medicinală, acupunctură cu sare, ceai de ciuperci și alte lucruri care au gust rău, dar funcționează bine.

Balanțele: 22 septembrie – 22 octombrie. S-au născut pentru a fi frumoase. Cumpără lucruri care nu trebuie să le abată de la sentimentul de gol care le bântuie viața de zi cu zi. O metaforă bună în acest sens sunt pubelele de gunoi ale lui Kim Kardashian.

Scorpionii: 23 octombrie – 1 noiembrie. Conduc casa a opta a sexului, umbrelor și secretelor. Fac multe afaceri în pat. Aruncă bani mulți pe lenjerie de pat și pilote închise la culoare. În cazul lui Drake, o saltea de 400.000 de dolari din păr de cal îi oferă senzația că plutește.

Săgetătorii: 22 noiembrie – 1 decembrie. Investesc în activități și accesorii care îi duc departe și îi conduc la neașteptat: evenimente, plimbări, târguri, festivaluri de muzică, droguri, cărți, instrumente de suflat și cauțiune și cadouri pentru cei mai buni prieteni.

Capricornii: 22 decembrie – 19 ianuarie. Conduc a zecea casă a moștenirii și tind să cheltuiască pe antichități, produse de ultimă generație și produse durabile. Conduși de Saturn, planeta timpului, sunt pasionați de artefacte. Nicolas Cage a cheltuit 200.000 $ pe un craniu de dinozaur furat și un cavou.

Varsătorii: 20 ianuarie – 18 februarie. Sunt niște ciudați care nu regretă nimic, despre care se știe că cheltuie bani în moduri bizare. Ashton Kutcher a dat 200.000 de dolari pentru un bilet în spațiu. Oprah a cheltuit o sumă nedezvăluită pe o cadă de baie onix. Paris Hilton a cumpărat un conac pentru câinii ei. Vărsătorii văd banii ca pe o construcție sau o forță malignă în univers și, prin urmare, sunt deschiși să-i dea departe, să-i ardă pe stradă sau să-i arunce în străini sau start-up-uri obscure.

Pești: 19 februarie – 20 martie. Neptun, o planetă tulbure a fanteziei și frivolității, stăpânește sufletele zdrobite ale peștilor . Ca atare, nativii sunt predispuși să cheltuiască în cele mai ridicole, dar romantice moduri: pistoale cu bule, animale de pluș, căzi pline cu șampanie și Justin Bieber a cheltuit 100.000 de dolari pentru a transforma o mașină în Batmobil.