• Modelul 911 de la Porsche devine hibrid.
  • Lansarea modelului hibrid are loc pe 28 mai.
  • Mașina se lansează după cinci milioane de kilometri de teste, scrie CNN.

Porsche confirmă că va lansa la finalul lunii modelul 911 hibrid. Compania spune că lansarea are loc după ce mașina a fost supusă la peste cinci milioane de kilometri de teste.

Cu ce vine nou Porsche 911 hibrid?

„Hibridul de înaltă performanță continuă fără probleme dezvoltarea inovatoare a motorului 911”, spune Frank Moser, care gestionează liniile de modele 911 și 718. „Acest lucru aduce beneficii șoferului ori de câte ori accelerează. Prin urmare, avem o tehnologie care ne va pregăti pentru viitoarele standarde de emisii”, mai adaugă Moser.

Modelul hibrid 911 trece peste cinci milioane de kilometri de teste pe piste și drumuri publice în diferite climate, scrie CNN. Compania nu dezvăluie detaliile mai practice până în momentul lansării. Porsche nu spune dacă mașina va fi un hibrid plug-in, așa cum au fost hibridele Porsche din trecut. Porsche a favorizat hibridele plug-in, datorită bateriilor puternice care sporesc performanța.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Un șofer de testare Porsche conduce mașina pe circuitul Nürburgring Nordschleife din Germania în 7 minute și 17 secunde, cu 8,7 secunde mai rapid decât cel mai recent model 911. Timpul mai rapid arată că modelul hibrid are o putere mai mare cu ajutorul asistenței electrice.

„Avem mai multă aderență, mult mai multă putere, iar răspunsul spontan al hibridului de performanță este un mare avantaj”, a spus fostul pilot de curse și „ambasador al mărcii” Jörg Bergmeister într-un comunicat.

Anunțul noii versiuni hibride vine la circa 60 de ani după ce compania a lansat modelul 911. Primul model 911 a fost lansat în 1963 și a intrat în producție până în 1964. A fost o completare mai mare și mai puternică la modelul original al mașinii.