Marea demisioneală nu rămâne fără urmări.După ce, începând din luna aprilie a acestui an, numărul demisiilor a început să doboare recordurile pe tot globul, acum trendul a început să genereze și demiteri la nivel înalt. A fost nevoie de peste 20 de milioane de demisii în SUA și cam tot atâtea în Europa ca organizațiile să înceapă să înțeleagă că a venit momentul schimbării.

Marea demisioneală, cuplată cu o oboseală accentuată și un val nemaivăzut de burnout generalizat la nivelul forței de muncă, au semnalat că sistemele actuale de management și de leadership nu sunt adecvate să gestioneze o criză de asemenea anvergură.

Primele măsuri apărute au fost cele legate de îmbunătățirea climatului din organizații. Adică mărirea compensațiilor și apariția bonusurilor și recompenselor diverse în momentul angajării.Strategia asta nu putea însă să funcționeze pe termen lung, pentru că la un moment dat toți jucătorii fac asta. În plus, studiile arată că efectul unei măriri salariale ține doar câteva luni și odată ce noul nivel de compensații devine obișnuit pentru oameni, satisfacția inițială, adusă de mărire, dispare.Așa că s-a trecut la pasul 2.

Titlurile zilei

ECOFIN APROBĂ PLANUL BUGETAR STRUCTURAL
GOOGLE INVESTEȘTE ÎN ANTHROPIC
CE CÂȘTIGI LA DAVOS?
ROMÂNIA CÂȘTIGĂ ARBITRAJUL DE LA WASHINGTON
COMPANIILE SUNT PRUDENTE ÎN 2025
ANRSPS LIMITEAZĂ DREPTUL DE PREEMPȚIUNE

Un studiu Heidrich&Struggles care a analizat peste 1.000 de companii de pe tot globul a constatat că în peste 100 au fost numiri la nivel de CEO.Companiile au început așadar să regândească felul în care oamenii sunt conduși.Mai mult, studiul ne arată că trendul de a căuta lideri carismatici din afara companiei a trecut, majoritatea numirilor fiind făcută din interiorul companiei.

La fel, numărul femeilor în aceste roluri de top a crescut de la 6 la 13%. Vine oare un nou val al schimbării? Vom începe să schimbăm felul în ne uităm la oamenii noștri și în care muncim? Primele semne arată că da.