• Leonardo Badea, devenit prim-viceguvernator, preia direcţia importantă de supraveghere de la Florin Georgescu.
  • Isărescu preia Direcția achiziții, dar renunță la studii economice și buget.
  • Noul board BNR își începe mandatul într-un context de inflație temperată și creștere economică slabă.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, aflat la al şaptelea mandat la con­ducerea băncii centrale, păstrează o serie de direcţii în subordine, inclusiv Direcţia opera­ţiunilor de piaţă, respectiv intervenţiile pe curs şi pe dobânzi, dar renunță la unele direcţii, precum cea de politică monetară pasată la noul viceguvernator Cosmin Marinescu, după cum reiese din organigrama noului Consiliu de Administraţie al BNR, care şi-a început mandatul în 11 octombrie.

Printre direcţiile cedate de guvernator celorlalţi executivi ai BNR, pe lângă Direcţia de politică monetară, apare şi Direcţia studii economice, dar şi Direcţia buget şi analiză financiară. Pe de altă parte, printre noile direcţii de care se va ocupa guvernatorul Isărescu se regăseşte Direcţia achiziţii.

Noul board al BNR, care include patru nume noi, respectiv Cosmin Marinescu (viceguvernator), Aura Gabriela Socol (membru neexe­cu­tiv), Roberta Alma Anas­tase (membru neexe­cutiv) şi Alexandru Na­zare (membru neexecutiv), şi-a început mandatul într-un context caracterizat de temperarea inflaţiei, creştere economică anemică, stabilitate a cursului valutar, creştere alertă a deficitului de cont curent şi accentuare a derapajelor fiscale. Iar pe plan extern se manifestă o slăbire a economiei, pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC