• Consiliul Concurenței analizează achiziția companiilor românești de energie regenerabilă de către PPC.
  • PPC este compania-mamă a mai multor filiale.
  • Grupul PPC a achizitionat anul trecut activele ENEL.

Consiliul Concurenței din România a început analiza tranzacției prin care PPC cel mai mare furnizor de energie electrică din Grecia, intenționează să achiziționeze mai multe companii românești producătoare de energie regenerabilă. Tranzacția se înscrie în strategia PPC de a-și extinde prezența în Europa de Sud-Est, în special în sectorul energiei regenerabile, un domeniu în creștere rapidă, scrie ZF.

PPC, activă în domeniul producerii şi furnizării de energie electrică, este compania-mamă a mai multor filiale, care îşi desfăşoară activitatea în Grecia, România şi Macedonia de Nord (Grupul PPC).

În România, Grupul PPC a achizitionat anul trecut activele ENEL şi produce, furnizează şi distribuie energie electrică, furnizează gaze naturale şi prestează servicii complementare.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

PPC anunță un acord obligatoriu cu Evryo Group 

În august, PPC a încheiat un acord obligatoriu cu Evryo Group pentru achiziționarea portofoliului de energie regenerabilă al acestuia din România, are este compus din 629 MW de energie din surse regenerabile în exploatare şi circa 145 MW active aflate în dezvoltare. Acordul are o valoare totală a întreprinderii de aproximativ 700 de milioane de euro.

Tomis Team SA, Ovidiu Development SA şi TMK Hydroenergy Power SRL operează centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 629 MW.

MW Team Invest SRL deţine unul dintre parcurile eoliene operate de Tomis Team SA, în timp ce Felix Renewable Holdings SRL este o societate de tip holding.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), tranzactia trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal.