• Îi acuză pe Sam Altman și Greg Brockman de încălcarea acordului de înființare.
  • Musk susține că OpenAI trebuia să rămână non-profit și să dezvolte AI pentru binele umanității.
  • Conflictul dintre Musk și OpenAI continuă de șase ani.

Elon Musk reia procesul împotriva companiei OpenAI, producătorul ChatGPT. Noua plângere, asemenea procesului inițial susține că OpenAI și doi dintre fondatorii săi, Sam Altman și Greg Brockman, au încălcat contractul de înființare al companiei. Musk consideră că ei nu urmăresc binele public, dar au pe primul loc interesele comerciale.

Acuzațiile rămân aceleași. Cearta a început din cauza unei lupte pentru controlul companiilor din San Francisco și continuă deja de 6 ani.

Musk a retras procesul inițial cu șapte săptămâni în urmă, fără a oferi explicații, cu o zi înainte ca un judecător să decidă dacă procesul ar trebui să continue. El și-a exprimat nemulțumirea față de fapt că Altman și Brockman, după ce au colaborat cu el pentru a crea OpenAI în 2015, au abandonat misiunea originală de a dezvolta AI-ul în beneficiul umanității și aleg în schimb să colaboreze cu Microsoft într-un parteneriat valoros.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Care au fost acuzațiile aduse de Musk împotriva lui Altman și OpenAI?

Musk a acuzat că OpenAI a încălcat un presupus “acord de înființare” prin care compania trebuia să rămână non-profit și să dezvolte inteligența artificială (AI) în beneficiul omenirii. Nu pentru profit.

A afirmat că OpenAI a făcut progrese semnificative în dezvoltarea Inteligenței Artificiale Generale (AGI). Un pericol existențial pentru umanitate, dacă nu este abordată corespunzător, spune el.

Altman și Greg Brockman au fost acuzați că au trădat principiile fondatoare ale OpenAI. Și anume, de a pune binele omenirii înaintea profitului.

Procesul a apărut și ca urmare a tensiunilor dintre Musk și Altman după ce Elon Musk a părăsit consiliul OpenAI.