• Investigația este condusă de Autoritatea de Concurență și Piețe din Regatul Unit.
  • CMA a solicitat comentarii din partea părților interesate până pe 13 august.
  • CMA a investigat anterior și alte parteneriate în domeniul A.I., inclusiv relația dintre Microsoft și OpenAI.

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie investighează pentru a vedea dacă un parteneriat între Alphabet, compania mamă Google, şi startup-ul de inteligenţă artificială Anthropic a dus la reducerea concurenţei, scrie CNBC.

CMA spune că analizează dacă parteneriatul dintre cele două firme a condus la o „situație relevantă de fuziune” și dacă aceasta „poate duce la o diminuare substanțială a concurenței” în Regatul Unit.

Un purtător de cuvânt al Anthropic spune că societatea va coopera cu CMA și „le va oferi o imagine completă despre investiția Google și colaborarea noastră comercială”.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

”Suntem o companie independentă şi niciunul dintre parteneriatele noastre strategice sau relaţiile cu investitorii nu diminuează independenţa guvernanţei noastre corporative sau libertatea noastră de a colabora cu alţii”, adaugă el.

Detalii despre parteneriatul Alphabet-Anthropic

Google a investit 500 milioane de dolari în Anthropic în 2023, cu promisiunea de încă 1,5 miliarde de dolari în timp.

Acest lucru a fost pe lângă investiţiile anterioare pe care Google le-a făcut în companie, care i-au conferit aproximativ 10% din startup-ul A.I.

Parteneriatul include și o colaborare în domeniul cloud computing.

CMA a solicitat comentarii din partea părților interesate până pe 13 august. Această etapă precede o posibilă investigație formală.

 Autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie au devenit din ce în ce mai preocupate de investiţiile făcute de giganţii tehnologici în firmele mai mici.

Una dintre cele mai notabile bătălii ale autorităţilor de reglementare a fost blocarea iniţială a preluării de către Microsoft a companiei de jocuri Activision Blizzard, în valoare de 69 de miliarde de dolari, deşi CMA a aprobat în cele din urmă acordul.