• Alphabet, compania mamă a Google, a raportat venituri de 76,7 mld. dolari.
  • Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet şi Google, a declarat marţi că există „semne de stabilizare”.
  • Ruth Porat, noul preşedinte numit şi directorul financiar demisionar al Alphabet şi Google, a declarat că performanţa reflectă „impactul eforturilor de optimizare a clienţilor”.

Veniturile solide din publicitate au ajutat Alphabet, compania mamă a Google, să depăşească aşteptările privind vânzările în al treilea trimestru, deşi o performanţă mai slabă decât se aştepta în divizia sa de cloud computing a dezamăgit investitorii, scrie FT.

Divizia Cloud a Google, care a înregistrat primul său profit operaţional din acest an, a ratat la limită previziunile privind veniturile, crescând cu 22%, la 8,4 miliarde de dolari, faţă de aşteptările pentru un câştig de aproximativ 26%. Deşi unitatea a rămas profitabilă în cele trei luni până la 30 septembrie, venitul operaţional a fost mai mic decât în al doilea trimestru al anului.

Investitorii monitorizează performanța

Ruth Porat, noul preşedinte numit şi directorul financiar demisionar al Alphabet şi Google, a declarat că performanţa reflectă „impactul eforturilor de optimizare a clienţilor”, în condiţiile în care aceştia caută să reducă costurile.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Investitorii monitorizează momentul în care încetinirea creşterii în domeniul cloud – în condiţiile în care companiile au căutat să reducă costurile – va atinge un nivel minim şi ce efect va continua să aibă bugetele mai restrânse ale întreprinderilor asupra furnizorilor de cloud, inclusiv Google şi Amazon Web Services.

Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet şi Google, a declarat marţi că există „semne de stabilizare”.