- 26% dintre tinerii din Generația Z chestionați de ResumeTemplates își iau părinții la interviurile de angajare.
- Majoritatea părinților celor intervievați online au vorbit direct cu angajatorul.
- „Aplicanții care acționează astfel nu prezintă încredere în fața companiei care angajează”, spune Andrew Stoner, editor de CV-uri, potrivit The Hill.
Stau după fusta mamei? Tinerii din Generația Z au nevoie de susținerea părinților când merg la angajare. Potrivit unui studiu ResumeTemplates, care a chestionat 1.428 de respondenți din SUA, 26% dintre reprezentanții Gen Z au mers cu mama sau cu tata la interviurile de angajare. 31% la interviuri în persoană. 29% la întâlniri virtuale. Pentru cei din urmă, în 29% din cazuri, părintele era vizibil în cadru.
Advertisment
La întâlnirile față în față, 26% spun că și-au luat părinții în biroul în care avea loc interviul de angajare.
Ce spun companiile despre tinerii Gen Z care-și iau părinții la interviurile de angajare?
Unu din cinci angajatori spune că absolvenții de facultate sunt „slab pregătiți” și deseori dau dovadă de neprofesionalism. 19% dintre companiile chestionate de Intelligent spun că au avut un tânăr care și-a adus părinții la interviul de angajare.
Titlurile zilei
„E cumva de înțeles, părinții vor să se asigure că ai lor copii se descurcă bine la interviu și că angajatorul e potrivit. Dar e greu de imaginat cum ar putea fi asta o atitudine potrivită. Nu e o dovadă de încredere, în mod cert,” spune Andrew Stoner, editor de CV-uri.
53% dintre angajatori spun că reprezentanții Gen Z nu pot menține contactul vizual, 50% că tinerii cer salarii nejustificat de mari, iar 47% că nu se îmbracă potrivit.
În plus, 63% dintre companii spun că tinerii nu-și pot gestiona volumul de muncă. Un procent similar de manageri reclamă că proaspăt absolvenții întârzie frecvent la muncă, iar 59% că nu respectă termenele limită.