- Elon Musk luptă cu Google și pe teme politice, nu doar în sfera A.I.
- Șeful de la Tesla susține că Google și Meta manipulează alegătorii în favoarea democraților.
- Musk este un susținător al lui Trump și al Partidului Republican.
Google și Meta au un puternic spirit părtinitor, susține Elon Musk, pe X. E greu de estimat dacă pot decide soarta unor alegeri electorale, dar cu siguranță pot înclina balanța, crede miliardarul. Își aduce aminte și de clipul intern de la Google, de după alegerile câștigate de Trump. Un video scăpat pe rețelele de socializare, în care executivii companiei blamau rezultatele alegerilor.
Advertisment
Postarea pleacă de la anumite declarații făcute de Robert Epstein în fața Congresului SUA. El susține că există dovezi ale implicării Google în alegeri. Zeci de milioane de alegători au fost influențați, prin rezultate părtinitoare oferite de motorul de căutare.
Ce moment invocă Musk?
În 2016, după alegerile câștigate de Donald Trump, executivii Google organizau o conferință internă. Discuție confidențială, scăpată ulterior pe internet. „Aceste alegeri au fost dificile, a fost multă retorică, am targetat multe grupuri. Urmează o perioadă dificilă, în special pentru valorile noastre”, spune CEO-ul Sundar Pichai în fața colegilor.
„Trebuie să înțelegem cum de am interpretat greșit situația și ce putem face pentru a ajunge la cetățenii pe care nu i-am înțeles”, spune un alt executiv al companiei.
În documente partajate de Musk sunt evidențiate mai multe cifre. Zeci de milioane de alegători indeciși ar fi fost manipulați de Google pentru a vota în favoarea democraților. În diferite sesiuni de votare, apar cifre care oscilează de la câteva milioane, la aproape 80 de milioane de cetățeni care primeau informații părtinitoare la un search pe Google.
Care e miza alegerilor actuale?
Postarea lui Musk vine cu câteva ore înainte de Super Tuesday, cea mai importantă zi a actualei campanii electorale. 15 state își aleg favoriții pentru Casa Albă, din ambele partide.
5 martie are în joc un număr de 865 de electori, pentru republicani. La democrați, 1.420.
Pentru a câștiga nominalizarea, un candidat republican are nevoie de cel puțin 1.215 electori de partea sa. Donald Trump are până acum 244, după alegerile primare din primele luni ale anului. Estimările arată că ar putea câștiga încă 773 de Super Tuesday.
Numărul minim de electori necesari pentru a fi validat în cursa pentru Casa Albă, în dreptul Partidului Democrat, este 1.968.
Elon Musk, în trecut un susținător al democraților, este acum de partea lui Trump și al Partidului Republican. Asta după divergențele cu Biden, legate de refuzul președintelui american de a-i promova mașinile electrice.