• Casa Albă cere congresului și rețelelor sociale o reglementare mai strictă a A.I., după scandalul cu Swift.
  • X blochează căutările cu “Taylor Swift”, pe platformă, după ce o singură poză a generat 47 de milioane de vizualizări.
  • Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, spune că e de datoria giganților tech să combată deepfake-urile și să asigure un mediu mai sigur în online.

Casa Albă se implică în scandalul Taylor Swift-A.I., după ce, câteva personaje rău intenționate au răspândit poze fake cu ea dezbrăcată pe tot internetul.

Oficialii solicită Congresului o reglementare concretă, iar rețelele sociale să fie mai ferme.
Pe X a început, tot X rezolvă. Blochează căutările cu “Taylor Swift”, pentru a nu mai încuraja dezinformarea.
După ce o singură poză a generat 47 de milioane de vizualizări

Giganții din A.I. răspund și ei controversei cu Swift

Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, numește imaginile „alarmante și teribile”. Spune că simte presiunea de a se mișca rapid pentru a combate imaginile false neconsensuale, explicite din punct de vedere sexual.
Vrea o lume sigură atât pentru creatorii de conținut , cât și pentru consumatori.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

„Da, trebuie să acționăm”, spune Nadella. „Cred că toți beneficiem atunci când lumea online este o lume sigură. Și așadar, nu cred că cineva și-ar dori o lume online nesigură atât pentru creatorii de conținut, cât și pentru consumatorii de conținut. Este „responsabilitatea” Microsoft să plaseze „limite” în jurul tehnologiei, astfel încât să existe conținut mai sigur… sunt multe de făcut și multe se fac acolo”, e răspunsul lui Nadella.

SAG-AFTRA atacă. Vine cu „declarații oficiale” pe cazul „A.I.”

Sag Aftra cere ca dezvoltarea și diseminarea imaginilor false, în special a celor de natură lascivă, fără consimțământ să fie oficial ilegale.

Ca societate, avem puterea de a controla aceste tehnologii, dar trebuie să acționăm acum înainte de a fi prea târziu”, se spune în declarație, care exprimă sprijinul pentru Preventing Deepfakes of Intimate Images Act, o nouă lege sponsorizată de Joe Morelle, Membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.

Inteligența artificială are un scop mai mare…

A.I. are un scop mai mare decât știi. Să-ți ingesteze toate informațiile în sistem, toată istoria, tot ce găsești pe net, la un click.

Digital Vellum e un sistem digital care păstrează toată istoria și informațiile de-a lungul anilor.
Sistemul poate ajuta giganții tech să-și instruiască LLM-urile E de ajutor și autorităților de reglementare să analizeze prejudecățile și conținutul dăunător din A.I..
Însă, există și riscul de a pierde ani de istorie și informație din cauza informațiilor false răspândite de A.I., dacă sistemul nu e reglementat cum trebuie.

Jacob N. Shapiro, profesor de politică și afaceri internaționale la Universitatea Princeton, compară tehnologia cu „actori” răi din istorie. Ar putea face de 100 de ori ce-au făcut Stalin sau alte personaje similare, spune el. Motivul e simplu: e un sistem foarte ieftin și ușor de folosit.

Ce spune Shapiro?

  • A.I.-ul poate face mai bine ce-a făcut Stalin, care i-a eliminat pe camarazii neloiali din istorie executându-i și apoi modificând înregistrările foto pentru a face să pară că nu au existat niciodată.
  • Slovenia, după ce a devenit o țară independentă în 1992, a “șters” peste 18.000 de persoane din registrul rezidenților – în principal membri ai minorității rome și alți etnici non-sloveni.
  • O mai compară cu Operațiunea Infektion – o campanie sovietică de dezinformare – a folosit documente false pentru a răspândi ideea că Statele Unite au inventat H.I.V, ca armă biologică.

Azi, A.I.-ul indexează arhivele mass-media pentru a putea învăța din trecut și prezent. Dar, modele mari ale giganților din tech se lovesc de câteva piedici-proprietatea intelectuală.
Rămâne ca A.I.-ul să se antreneze pe date generate…tot de A.I., ceea ce poate fi periculos și degradează și mai rău sistemele, spune Shapiro.