• Ford intenționează să producă piese pentru mașini din măslini și resturile acestora.
  • Inginerii de la sediul Ford din Köln, Germania, au încercat deja o simulare a producției.
  • Inițiativa face parte din proiectul COMPOlive.

Ford introduce producția de piese auto din deșeuri de măslini reciclate sau aruncate. Inclusiv ramuri, crengi și frunze. Totul se amestecă ulterior cu alți compuși bio pentru a reduce utilizarea plasticului în producție și pentru a evita arderea deșeurilor.

Inițiativă este inspirată de studiul proiectului COMPOlive, care își propune să aducă schimbări de mediu în producția de măsline prin reciclare și sprijin pentru economia circulară.

Materialele de care se va folosi Ford provin din resturi de măslini ale plantațiilor de măslini din Andaluzia, Spania. O zonă considerată drept cea mai mare producție de ulei de măsline din lume, potrivit guvernului local din regiune.

Titlurile zilei

TENDINȚE, RISCURI ȘI COMPANII DE URMĂRIT ÎN TEHNOLOGIE, INDUSTRIE ȘI ENERGIE
ANGAJAȚII DIN AGRI NU MAI AU FACILITĂȚI
E DOVADĂ DE CULTURĂ?
TAXĂ, DU-MĂ UNDE VREI!
CE SPUNE EY ROMÂNIA DESPRE NOILE REGULI?
CE VREA ANIS DE LA GUVERN?

Cum merg simulările Ford?

Inginerii de la sediul Ford din Köln, Germania, au simulat producția din deșeuri pentru a evalua gradul de utilizare a măslinilor în ceea ce privește durabilitatea, rezistența și maleabilitatea.

După confirmare, au continuat cu prototipurile ce constau în 40% fibre și 60% plastic polipropilenic reciclat.

Ford susține că utilizarea resturilor de măslin poate ajuta la reducerea plasticului utilizat în astfel de componente și poate contribui la un aer mai curat. Și evitarea arderii ca mijloc de eliminare a deșeurilor.

Printre alte companii care încearcă să protejeze mediul în producția vehiculelor se numără și Mercedes, care utilizează resturi de ciuperci sau cactus. Iar BMW și Aston Martin au introdus în trecut pielea ecologică în schimbul celei de vacă.

Inginerii au produs până acum părți ale zonei portbagajului. Și menționează că în timpul fazei de testare, au reușit să producă și alte piese auto care sunt rezistente și durabile.

În prezent, compania explorează producția în masă a pieselor auto care ar putea fi utilizate și în cadrul vehiculelor electrice.