• O elevă de gimaziu a câștigat 25.000$ pentru inventarea unui dispozitiv care detectează incendiile mai rapid decât un detector de fum.
  • Shanya Gill, în vârstă de 12 ani, a câștigat un concurs național de știință pentru un dispozitiv de detectare a incendiilor.
  • Gill a spus că speră să folosească premiul de 25.000 de dolari pentru a-și lansa dispozitivul pe piață.

După ce a asistat la arderea din temelii a unui restaurant din spatele casei ei în urmă cu doi ani, Shanya Gill a avut inspirația și motivația de a crea un dispozitiv de detectare a incendiilor care să poată identifica incendiile mai rapid decât un detector de fum obișnuit și să trimită un mesaj-text utilizatorilor pentru a-i avertiza cu privire la incendiu, scrie Insider.

Shanya a obținut premiul cel mare de 25.000 de dolari în competiția Thermo Fisher Scientific Junior Innovators Challenge la care au participat 65.000 de elevi de gimanziu, bani pe care speră să îi folosească pentru a lansa dispozitivul pe piață.

Detectorul de incendii se bazează mai mult pe imagini termice și mai puțin pe prezența fumului

Dispozitivul lui Gill folosește două componente cheie: o cameră termică și un Raspberry Pi, care este un computer mic cu o singură placă.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

„Am codificat Raspberry Pi cu Python, iar camera termică oferă imagini Raspberry Pi pentru a le analiza”, a spus Gill. „Întregul scop al dispozitivului este de a detecta un incendiu nesupravegheat și de a vă trimite un mesaj text.”

Calculatorul face diferența între citirile termice care se deplasează orizontal – cum ar fi o persoană sau un animal – și citirile termice care se deplasează pe verticală, cum ar fi fumul care se ridică.

Oficialii competiției spun că Gill s-a remarcat prin proiectul ei inovator, spiritul de colaborare și abilitățile de conducere

„În timpul provocărilor și pe tot parcursul competiției, ceea ce înțelegem este că a dat dovadă de leadership, colaborare, a dat dovadă de grație și abilități de gândire critică”, a spus Maya Ajmera, președinte și CEO al Societății pentru Știință, partener organizator al competiției.

Gill a spus că plănuiește să folosească banii pentru a-și lansa produsul pe piață

Gill a spus că plănuiește să folosească banii pentru a-și lansa detectorul pe piață – iar orice fonduri rămase vor merge către organizații de caritate care ajută oamenii afectați de incendii.

„Cu siguranță vreau să donez ceva în unele organizații de caritate care să-i ajute pe oameni care și-au distrus casele de incendii, pentru că acesta este, într-adevăr, întregul meu scop al acestui proiect: ca această invenție să ajungă la cât mai mulți oameni posibil și, de asemenea, să salveze cât mai mulți. oameni posibil și ofere lucrurile de care oamenii au nevoie”, a spus Gill.