• O imagine generată de A.I. care surprindea o falsă explozie la Pentagon a devenit virală pe internet.
  • După ce mai multe surse media au prezentat imaginea drept reală, bursele americane au avut un declin temporar.
  • Poliția din Arlington confirmă că imaginile și informațiile apărute sunt false.

O imagine a unei false explozii la Pentagon a devenit virală pe internet și a provocat un colaps de moment pe bursele americane. Fotografia a fost realizată cu ajutorul tehnologiei A.I., potrivit Insider.

O fotografie cu un nor uriaș de fum care se ridică de lângă o clădire și zvonuri conform cărora a fost raportată o explozie la Pentagon au circulat luni pe Twitter.

Imaginea și informațiile conexe sunt false, potrivit departamentului de Poliție din Arlington.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Foc la Pentagon, roșu pe burse

Bursele americane au intrat în picaj, pentru scurt timp, după ce știrea a luat amploare în mediul online. Dar au recuperat ulterior.

S&P 500 a pierdut 30 de puncte, sau 0,26%, în câteva minute. Capitalizarea companiilor care intră în compoziția indicelul american a scăzut cu 500 de miliarde de dolari.

Pierderile au fost recuperate după ce imaginea s-a dovedit a fi falsă.

Devine periculos A.I.-ul?

Imaginea poartă amprenta tehnologiei A.I., dar autorul nu a fost identificat.

Fotografia a fost distribuită de zeci de utilizatori pe social media, inclusiv de RT, contul de Twitter al televiziunii rusești de stat, care are peste 3 milioane de urmăritori.

Postarea a fost ulterior ștearsă.

Experții în inteligență artificială trag un semnal de alarmă cu privire la utilizarea nereglementată a instrumentelor de inteligență artificială în timpul sezonului electoral. 

Inteligența artificială generativă nu numai că poate produce rapid e-mailuri, texte sau videoclipuri vizate de campanie, dar poate fi folosită și pentru a induce în eroare alegătorii, a uzurpa identitatea candidaților și a submina alegerile la o scară și o viteză nevăzută încă.

„Nu suntem pregătiți pentru asta”, avertizează AJ Nash, vicepreședinte al diviziei de informații la firma de securitate cibernetică ZeroFox.