• Consiliul de turism din Copenhaga lansează programul CopenPay, care oferă mese gratuite și activități turistilor care se implică în acțiuni ecologice, scrie BBC.
  • În aceste activități se integrează colectarea deșeurilor și folosirea transportului public.
  • 24 de organizații se alătură fazei de testare a programului, care începe pe 15 iulie și se încheie pe 11 august.

Consiliul de turism din Copenhaga anunță o inițiativă nouă numită “CopenPay”. Ce prevede? Să promoveze turismul sustenabil în capitala daneză. Programul, care va debuta pe 15 iulie, oferă turiștilor oportunitatea de a beneficia de mese și activități gratuite în schimbul implicării în acțiuni ecologice, scrie BBC.

Ce acțiuni ecologice trebuie să facă turiștii?

Principalele aspecte ale programului sunt:

  1. Turiștii pot câștiga recompense prin activități precum colectarea gunoaielor, utilizarea transportului public sau mersul cu bicicleta în oraș.
  2. Recompensele includ mese gratuite, băuturi și chiar închirieri de caiace, încurajând astfel explorarea sustenabilă a orașului.
  3. 24 de organizații, de la muzee la baruri pe acoperiș și centre de caiac, participă în faza de testare a programului.

Rikke Holm Petersen, șeful departamentului de comunicare al consiliului de turism, subliniază importanța încurajării practicilor sustenabile în rândul călătorilor pentru a reduce amprenta de carbon. Deși spune că este un pas modest, inițiativa are ca scop cultivarea unei mentalități mai ecologice în rândul vizitatorilor.
Participarea la program se bazează pe încredere, cu cerințe minime pentru dovezi ale activităților ecologice efectuate. Unele locații pot solicita o fotografie sau un bilet de transport public ca dovadă, dar abordarea generală este relaxată pentru a încuraja o participare largă.
Programul pilot se va încheia pe 11 august, iar succesul acestuia ar putea duce la extinderea sa pe parcursul întregului an. Obiectivul final este de a influența turiștii să adopte practici mai ecologice și să ducă această mentalitate înapoi în țările lor de origine, ca un suvenir unic din Copenhaga.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU