- Winesday App e de 3 ani în business.
- Winesday App este o aplicație nișată despre turism și vin.
- Aplicația aduce pe harta României 55 de crame.
- Carmina Niţescu a lucrat pe diferite poziţii de marketing în turism.
- În 2022, Carmina lansează aplicația Winesday.
- Pentru utilizatori, aplicaţia este gratuită.
- Furnizorii plătesc listarea sub forma unui abonament.
- România are în pivniță 210 milioane de litri de vin.
- Țara noastră e pe locul 6 în UE la producția de vin.
- România e pe locul 12 mondial la producția de vin.
Winesday App, aplicația mobilă de turism și vin, e de 3 ani în business.
Advertisment
Primul an e despre lansare. Al doilea despre consolidare. Și al treilea despre creștere și inovare, spune Carmina Niţescu, fondatoarea business-ului.
Aplicația aduce pe harta României, până în prezent, 55 de crame, 17 unități de cazare, 23 restaurante, 30 wine shop-uri, 18 wine bar-uri, 43 de organizatori de evenimente cu vin și 4 organizatori de cursuri cu vin.
Carmina Niţescu a lucrat timp de mai mulţi ani pe diferite poziţii de marketing şi comunicare în sectorul de turism.
Titlurile zilei
După ce își descoperă pasiunea pentru vin, hotărăște să meargă pe cont propriu. Primii paşi în businessul cu vin îi face la începutul pandemiei. Doi ani mai târziu, lansează aplicaţia Winesday, care cartografiază experienţele viticole pe care le poate avea un om în România.
Ce spune Carmina Nițescu, fondatoarea WinesDay pentru Aleph Business?
Ce câștigă Winesday App în 3 ani de când a fost lansată?
„În primul rând, aplicația este una de nișă și a câștigat o mare parte din piață, aș putea spune, pentru că este o resursă foarte complexă dedicată iubitorilor de vin, în care aceștia pot să-și găsească tot felul de informații legate de evenimentele la care se produce, ce crame pot vizita, ce cursuri pot face, ce articole pot găsi acolo sau ce lansări de vinuri se întâmplă. Practic, este o resursă foarte, foarte complexă dedicată acestei nișe iubitorului de vin.”, spune ea.
Cu ce oportunități vine Winesday App în 2025?
„În primul rând, Winesday App în acest moment și de trei ani încoace se axează pe România. Practic, a pus pe harta României tot ce e de interes pentru iubitorul de vin, de la crame, cazări de pe lângă crame, restaurante cu liste generoase de vin, wine shop-uri, wine bar-uri, organizator de cursuri și evenimente. Practic, tuturor acestor furnizori le pun la dispoziție partea de promovare către un public nișat dedicat lor. Pun la dispoziție spațiul pentru, de exemplu, pentru lansări de vinuri sau de game sau de crame sau de tot felul de noutăți, pentru că în aplicație pot promova mai multe informații pe care le au ei direct către publicul nișat.”, adaugă ea.
Care sunt tendințele în piața vinului din România anul acesta și cum putem capitaliza oportunitățile de aici?
„Lumea vinului, pe de-o parte, am observat că este din ce în ce mai interesantă, dar, pe de altă parte, consumul de vin la nivel global, plus în România, a scăzut destul de mult. Care ar fi tendințele anul acesta? De exemplu, în zona de evenimente, pentru că acestea au început să se întâmple în foarte multe orașe și în București și în țară, sunt foarte multe degustări de vin, însă am văzut ca și oportunitatea acelea care au și o altă componentă. Fie că este o componentă legată de mâncare, o componentă legată de cultură, o vizită la un muzeu sau chiar o componentă legată de turism. Practic, face aceste evenimente destul de diferite și interesante pentru public. Adică, dacă, de exemplu, cunoști vinurile unei anumite crame sau ai mai fost și anul trecut, dacă acum ai un element în plus, poți cumva să accesezi din nou o vizită la o cramă sau o altă degustare sau un alt gen de eveniment.”, subliniază ea.