• Cercetătorii dezvoltă un sistem AI care poate prezice nivelurile de anxietate.
  • Comp Cog AI combină principiile psihologiei cu machine learning.
  • Participanții răspund la întrebări sau urmăresc serii de imagini cu impact emoțional.

Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au dezvoltat un nou sistem AI care poate prezice nivelurile de anxietate. Cum funcționează ? Folosește o sarcină de evaluare a imaginii scurte și un mic set de variabile demografice și psihologice, potrivit The Rundown AI.

Comp Cog AI combină principiile psihologiei cu machine learning pentru a măsura modul de luare a deciziilor umane legate de anxietate.

Participanții evaluează o serie de imagini emoționante și răspund la câteva întrebări contextuale despre vârstă, venit, ocuparea forței de muncă și multe altele.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cum ajunge sistemul AI la rezultat?

Modelul extrage 15 variabile care captează și „judecă” modul în care utilizatorii cântăresc rezultatele pozitive și negative în luarea deciziilor. În cadrul testelor, modelul a prezis dacă participanții au avut o anxietate mai mare sau mai mică, cu o precizie de până la 81%.

Ce beneficii poate aduce? În timp ce tulburările de anxietate sunt extrem de răspândite, ele pot consum și foarte mult timp sau energie pentru a fi diagnosticate corect. Astfel tehnologia ar putea avea capacitatea de pune un diagnostic corect și ar duce la o eficiență mai mare atât pentru oameni, cât și pentru sistemul medical, dar și costuri mai reduse.