Un olandez de 18 ani va deveni cel mai tânăr om care zboară în spațiu. El îl va însoți pe Jeff Bezos la bordul rachetei companiei Blue Origin

Un tânăr de 18 ani urmează să devină cea mai tânără persoană care zboară în spaţiu, însoţindu-l pe miliardarul Jeff Bezos la primul zbor uman realizat de compania spaţială Blue Origin pe 20 iulie, relatează BBC.

Oliver Daemen va zbura în locul unui ofertant anonim care a plătit 28 de milioane de dolari la o licitaţie publică.

Câştigătorul licitaţiei nu poate zbura în misiune din cauza schimbărilor de program, a anunţat Blue Origin.

Adolescentul este fiul Joes Daemen, CEO al Somerset Capital Partners.

Daemen şi-a asigurat un loc pentru al doilea zbor, dar a trecut la primul în momentul în care ofertantul câştigător a ieşit, a spus Blue Origin. Apoi a decis că va zbura fiul său, care este student la fizică.

Acesta va face echipă cu Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, care va deveni cea mai bătrână persoană care a ajuns în spaţiu. Jeff Bezos şi fratele său Mark sunt ceilalţi doi pasageri ai rachetei New Shepard.

Blue Origin nu a spus cât a costat biletul lui Daemen.

Compania intenţionează să îşi lanseze pasagerii la mai mult de 100 km deasupra suprafeţei Pământului, ceea ce le va permite să experimenteze lipsa gravitaţiei. Capsula se va întoarce apoi pe Pământ folosind paraşute, într-o călătorie care va dura aproximativ 10 minute.

Bezos, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a creat Blue Origin în 2000 şi a anunţat luna trecută că el şi fratele său vor zbura. Zborul vine după ce miliardarul Sir Richard Branson a ajuns cu succes la marginea spaţiului la bordul avionului său rachetă Virgin Galactic, săptămâna trecută.