Conturile de Twitter ale lui Donald Trump și Andrew Tate au fost redeschise sub conducerea lui Elon Musk

De când Elon Musk a preluat conducerea Twitter unele conturi de pe platformă au fost restabilite în vederea promisiunii miliardarului care a spus încă dinainte de marea achiziție că va susține libertatea de exprimare dacă va ajunge la conducere.

Sâmbătă, Musk a decis să redeschidă contul de Twitter al fostului președinte Donald Trump, controversatul politician căruia contul îi fusese suspendat în trecut pe motiv că tweeturile sale ar fi fost „instigatoare la ură”, informează Insider.

Cu câteva luni înainte de a prelua conducerea Twitter, Elon Musk a criticat rețeaua de socializare pentru că „nu a respectat principiile libertății de exprimare” și a spus că aplicația „subminează în mod fundamental democrația”.

Musk, care a dat de înțeles de-a lungul timpului că este un „absolutist al libertății de exprimare” , își exercită acum puterea pe Twitter prin acțiuni ce par a fi „mai puțin democratice”: angajații au fost concediați în masă, bifa albastră de cont oficial este contra-cost acum, la prețul de 7,99 dolari pe lună și mai multe conturi de pe platformă au fost suspendate, în special cele care aduceau ironii la adresa miliardarului, scrie Insider.

În ianuarie 2021, contul fostului președinte al SUA, Donald Trump, a fost suspendat definitiv de pe Twitter „din cauza riscului de incitare la violență”, după evenimentul violent de la Capitoliu.

După ce a dezbătut întoarcerea lui Trump pe Twitter, Musk a lăsat decizia în seama utilizatorilor care s-au exprimat printr-un sondaj : „Readuceți fostul președinte Donald Trump”, a scris Musk pe Twitter, cu opțiunea „da” și „nu”. După ce 51% dintre respondenți au votat „da”, miliardarul a restabilit contul de Twitter al lui Trump a doua zi, scrie Insider.


Nu este clar dacă fostul președinte va reveni la aplicația Twitter,deoarece Trump a declarat în aprilie că nu se va mai întoarce pe platformă: „Sper ca Elon să cumpere Twitter pentru că va aduce îmbunătățiri și este un om bun, dar eu voi rămâne pe adevărul. Concluzia este că nu, nu mă întorc pe Twitter”, a spus el pentru Fox News.

De asemenea, controversatul influencer Andrew Tate a fost suspendat de pe Twitter în 2017, după ce a încălcat termenii și condițiile companiei. După cinci ani, contul său de Twitter a fost restabilit acum sub conducerea lui Elon Musk.