Suntem pe ultimul loc la digitalizare în UE. Cum schimbăm asta? România și Republica Moldova au semnat în 12 decembrie un memorandum cu Microsoft. O premieră mondială atât pentru gigantul american, cât și pentru București.

Motive de optimism există, spune Bogdan Putinică, general manager al Microsoft România. România a acceptat în sfârșit să folosească modelul de e-guvernare adoptat de Republica Moldova.

Ce înseamnă asta pentru industria IT-ului, care acum este construită în mare parte pe outsourcing? Am discutat subiectul cu Bogdan Putinică, general manager al Microsoft România.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

“Întrebarea este foarte bună și cred că avem nevoie de o săptămână să dezbatem toate unghiurile și răspunsurile posibile pe care le ridică. Motiv de optimism, cel puțin în ultimele 12-14 luni, din punctul nostru de vedere, au apărut datorită unei convergențe între ceea ce poate România nu a avut până acum – o viziune și o strategie coerentă pentru digitalizare – și capacitatea factorilor de decizie de a executa această viziune și strategie. Noi am observat o evoluție în bine a inițiativelor pe care statul român le-a luat și, mai mult, le-a pus și în piață.”, a spus Bogdan Putinică, general manager al Microsoft România.