Open A.I. prezintă noua versiune a celei mai în vogă inteligențe artificiale a momentului: ChatGPT-4

Dacă în cazul FED nu mai e sigură o majorare a dobânzii cheie cu 0,5 %,în cazul Open A.I. un upgrade al Chatbot-ului GPT cu 50 de puncte de bază a avut deja loc. Open A.I. prezintă noua versiune a celei mai în vogă inteligențe artificiale a momentului.

De la 3.5 la 4, Chat-GPT e mai rapid, mai matur, mai logic și mai precis decât a fost vreodată până acum. În cele 24 din 26 de limbi testate, GPT-4 depășește performanța în limba engleză a GPT-3.5. Într-o simulare a examenului de barou din SUA, a fost în primele 10% cele mai mari punctaje.

GPT-4 este cu 82% mai puțin probabil să răspundă la solicitările de conținut interzis. Și a performat cu 40% mai bine în toate testele pe care le-a dat versiunea anterioară. Ba mai mult, acum poate procesa pe lângă text, și imagini și sunete.

„E o descriere bună. Interesant. Este o imagine interesantă, pare o imagine generată de A.I.-ul Dall-E. Să încercăm și această imagine de asemenea. Ce e amuzant la această imagine. Deja a fost trimisă. Putem verifica asta, veverințele chiar mănâncă alune. nu ne așteptăm să folosească o cameră sau să se comporte ca un om deci cred că este o explicație bună. O să vă mai arăt o aplicație a acestui model. Deci am aici un cod scris de mână pentru o glump de site. Merită să fie pus pe frigiderul meu. O să îmi scot telefonul, so fac o poză a acestui model și o trimit către Discord.

Și uite aici, tehnologia ne-a ajutat, acum așteptăm. Lucrul care este minunat în mintea mea este că ce se întâmplă aici e că vorbim de o rețea neuronală și această rețea a fost antrenată să prezică ce urmează.Joacă acest joc în care îi arăți un document parțial și el prezice ce urmează asupra unei mării de content, iar de acolo învață toate aceste skill-uri pe care poți să le palici în toate modurile flexibile. Putem să luăm acum acest răspuns, il punem în HTML acea imagine și uite ce avem, un site care merge în JavaScript.”, a povestit Greg Brockman, co-fondator, OpenAI.

Despre tehnologia din spatele inteligenței artificiale și despre noul GPT 4 am discutat cu Cristian Ignat, CEO Aggranda.