Cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia au descoperit o nouă enzimă bacteriană care transformă urmele de hidrogen din atmosferă în electricitate printr-o tehnologie care ar putea fi folosită într-o bună zi pentru a alimenta orice, de la un ceas inteligent până la o mașină, arată un studiu publicat săptămâna aceasta în jurnalul Nature.

„Știm de ceva vreme că bacteriile pot folosi urmele de hidrogen din aer ca sursă de energie pentru a le ajuta să crească și să supraviețuiască, inclusiv în solurile antarctice, craterele vulcanice și oceanul adânc”, a declarat profesorul Chris Greening, colaborator la studiu, scrie Futurism . „Dar nu știam până acum cum reușeau să facă asta”.

Enzima, numită Huc, a fost extrasă din Mycobacterium smegmati , o bacterie a solului destul de comună – și extrem de rezistentă. Deși este puțin probabil să dea peste cap industria energiei durabile prea curând, oamenii de știință spun că Huc este „uimitor de stabil” și ar putea fi folosit într-o zi ca o baterie minusculă, durabilă, alimentată de bacterii pentru dispozitivele mici.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS