• Osmo, un startup american de 2 ani, reușește să teleporteze mirosul, cu ajutorul unei tehnologii avansate și a inteligenței artificiale.
  • Inteligența artificială analizează, digitalizează și reproduce mirosul, în timp ce creează o replică exactă a mirosului respectiv fără intervenție umană.
  • Procesul combină cromatografia în gaz, spectrometria de masă și analiza bazată pe inteligență artificială pentru a crea o „amprentă digitală a parfumului”.
  • Sistemul A.I. al Osmo folosește cea mai mare bază de date de mirosuri din lume pentru a mapa și a recrea compozițiile moleculare.
  • Compania demonstrează cu succes digitalizarea completă a parfumului care a folosit prune ca subiect de testare și plănuiește demonstrații publice ale tehnologiei, inclusiv lansarea unui parfum în ediție limitată a primului lor parfum teleportat.

Într-o eră în care tehnologia face posibil azi ce era imposibil ieri, încă o barieră e doborâtă, digitalizarea parfumurilor. Această tehnologie nu se referă doar la replicarea mirosurilor, este vorba despre transportul amintirilor și emoțiilor legate de experiențele olfactive.

Osmo, un startup american de 2 ani, reușește să teleporteze mirosul, cu ajutorul unei tehnologii avansate și a inteligenței artificiale. Este vorba despre proiectul Scent Teleportation. O tehnologie care captează un miros într-o parte a lumii și îl difuzează în alta.

Fotografiile, videoclipurile și sunetul au fost digitale de zeci de ani. După prezervative, acum mirosul se alătură digitalizării.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Osmo reușește să teleporteze aroma unei prune

Procesul începe cu o configurație științifică destul de complexă. O prună, aleasă că subiect de testare, are mirosul analizat prin cromatografie în gaz și spectrometrie de masă. Aceste tehnici permit separarea și identificarea compușilor volatili care conferă prunei aroma sa unică.

Aici intervine inteligența artificială, care utilizează sistemul companiei Osmo, alimentat cu cea mai mare bază de date de mirosuri din lume. A.I.-ul nu numai că cartografiază compoziția moleculară a mirosului de prune, dar și interpretează aceste seturi complexe de date în ceea ce Osmo numește o „amprentă digitală de parfum”.

Această amprentă este o rețetă dinamică care poate fi reprodusă cu o acuratețe uimitoare. A.I.-ul, după ce a analizat și digitizat mirosul, instruiește apoi un dispozitiv specializat pentru a recrea aroma exactă a prunei. Acest dispozitiv, care funcționează ca o imprimantă moleculară, combină și emite compuși în asemenea proporții și secvențe încât mirosul unei prune proaspete este recreat fără nicio intervenție umană.

sursa: Youtube/Osmo Labs

Vrei să simți parfumul unei poze?

Implicațiile pentru industrii sunt vaste. În divertisment, realitatea virtuală ar putea evolua de la o simplă imersiune vizuală și auditivă pentru a include dimensiuni olfactive. Industriile modei și parfumurilor ar putea vedea arome personalizate create pe baza profilurilor digitale bazate pe ceea ce i-ar putea plăcea persoanei respective. Aplicațiile de sănătate ar putea include utilizarea parfumurilor pentru terapie sau pentru a declanșa amintiri la pacienții cu deficiențe cognitive.

Osmo plănuiește demonstrații publice ale tehnologiei. Și are în vedere lansarea unui parfum în ediție limitată a primului lor parfum teleportat. Imaginează-ți că distribui un videoclip care nu numai că împărtășește momentul vizual și auditiv, ci și mirosul exact capturat în acel moment.