J. Huang, CEO Nvidia: „Nvidia va duce inteligența artificială în toate industriile”

  • Nvidia va duce inteligența artificială în toate industriile, spune J. Huang
  • Anunță parteneriate cu Google, Microsoft, Oracle și alte companii A.I.
  • Nvidia dezvoltă o generație nouă de cipuri, mai eficiente decât cele actuale

Ne aflăm în momentul iPhone pentru A.I., spune Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, la conferința virtuală GTC. Nvidia va duce inteligența artificială în toate industriile, spune el.

Compania anunță parteneriate cu Google, Microsoft, Oracle și cu alte companii din zona de A.I.. Lansează o nouă tehnologie care dă un boost sistemelor de generative A.I. Dezvoltă o generație nouă de cipuri, mult mai eficiente, împreună cu ASML, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company și Synopsis.

Nvidia are 4 milioane de developeri, 40.000 de companii și 14.000 de start-up-uri în programul Nvidia Inception. Este ChatGPT doar începutul?

„Calculatorul accelerat Nvidia începe cu DGX, calculatorul A.I. global. Motorul din spatele descoperirii marelui model de limbaj.

Anunțăm Nvidia DGX Cloud, prin parteneriate cu Microsoft Azure, Google GCP și Oracle OCI, pentru a duce supercalculatoarele Nvidia DGX A.I. către toate companiile. Instant, dintr-un browser. Doar într-un deceniu, am ajuns de la a încerca să recunoaștem pisicile, la a genera imagini realiste cu pisici, într-un costum spațial, mergând pe lună. Generative A.I. este un tip nou de calculator, unul pe care îl programăm în limbaj uman.”, a declarat Jensen Huang, CEO, Nvidia.

Acțiunile Nvidia au cel mai bun randament din S&P 500 în 2023. Cresc cu peste 76% în anul curent. Iar ultimele planuri și parteneriate anunțate par să aducă un plus companiei.

Ce urmează pentru Nvidia? Am discutat subiectul cu Matei Dumitrescu, partener RocaX.

„Poate să ajungă lider de piață, dar să avem grijă că sunt și mulți alți concurenți și toată lumea se bate pe acest domeniu. Asta s-a întâmplat și cu Microsoft, Apple, Google, fiecare și-a găsit o nișă. Nu poți să spui că Apple este mai mare decât Microsoft sau Google doar pentru că produc și hardware-ul. Nvidia este în competiție cu toți giganții.”, a spus Matei Dumitrescu, partener RocaX.