Imagini din interiorul rachetei lui Jeff Bezos. Cu cine va pleca în spațiu miliardarul

  • Racheta lui Bezos are 19 metri lungime și o capacitate de șase locuri.
  • Față de naveta lui Branson, aceasta este complet autonomă și decolează de la sol.
  • După 10 minute de la decolare, capsula se va întoarce la sol cu ajutorul parașutelor.

Jeff Bezos va zbura pe 20 iulie deasupra liniei Karman care marchează altitudinea de 100 kilometri. Racheta și capsula miliardarului sunt pregătite și au trecut cu brio toate testele preliminare lansării.

Am efectuat un test al sistemului de evadare în care am arătat cum poate evada capsula în cazul unei anomalii la decolarea rachetei. Misiunea M6 a fost despre testarea acestui lucru în cele mai grele condiții. Am aprins motorul în zbor și am arătat că putem recupera caspula în siguranță”, a afirmat Gary Lay, designer New Shepard.

Racheta lui Bezos are 19 metri lungime și o capacitate de șase locuri. Față de naveta lui Branson, aceasta este complet autonomă și decolează de la sol.

Echipajul capsulei va fi format din Jeff Bezos, fratele său, Mark, pensionara de 82 de ani, Wally Funk și Oliver, tânărul de 18 ani care l-a înlocuit pe câștigătorul anonim al licitației de 28 de milioane de dolari.

Altitudinea la care va ajunge capsula New Shepard este de 105 kilometri, trecând astfel peste linia Karman, aflată la 100 kilometri.

După 10 minute de la decolare, capsula se va întoarce la sol cu ajutorul parașutelor. Evenimentul va marca 52 de ani de la aselenizarea lui Apollo 11.

Cu cine va pleca Jeff Bezos în spațiu

Pe lângă fratele lui Jeff Bezos, Mark, în capsula New Shepard se vor afla Wally Funk, prima femeie inspector al Agenției Federale Aeriene, acum o tânără pensionară de 82 de ani și Oliver Daemen, cel mai tânăr om care va zbura în spațiu. Acesta are 18 ani și a obținut locul alături de Bezos în urma retragerii misterioase a câștigătorului licitației pentru un loc în rachetă.

„Mulțumesc foarte mult oamenilor de la Blue Origin pentru că au făcut asta posibil și pentru că au realizat naveta New Shepard. Mulțumesc!”, a spus Oliover Daemen.