• Google lansează Firebase Genkit pentru a facilita dezvoltarea aplicațiilor AI în JavaScript/TypeScript.
  • CEO-ul Sundar Pichai menționează că AI a fost referit de 121 de ori în prezentare.
  • Google dezvăluie LearnLM, un model de AI generativ pentru educație, colaborare între DeepMind și Google Research.

Este o nouă eră pentru A.I., cea a Gemini, spune CEO-ul Google Sundar Pichai la conferința anuală a dezvoltatorilor. Conferința prezintă în 2 ore o suită de funcționalități A.I. care vor fi integrate cu Android, Gmail, și Google Search.

Dacă nu ai avut timp să te uiți la toate cele 2 ore de prezentare, iată câteva dintre cele mai importante update-uri din keynote-ul Google. *trage are in piept* Let’s do this!

Firebase Genkit

Google a adăugă o nouă funcționalitate platformei Firebase, numită Firebase Genkit. Acesta facilitează dezvoltarea aplicațiilor AI în JavaScript/TypeScript, cu suport pentru Go în curând. Framework-ul este open source, sub licența Apache 2.0, și ajută dezvoltatorii să integreze rapid AI în aplicații noi și existente. Utilizările includ generarea de conținut, traducerea textelor și generarea de imagini.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

A.I. de îți sare pe nas

Prezentarea Google I/O din acest an durează 110 minute, timp în care “AI” este menționat de 121 de ori. CEO-ul Sundar Pichai subliniază această statistică la finalul prezentării, menționând că au făcut „munca grea” de a număra pentru noi.

Generative A.I. te învață

Google anunță LearnLM, o nouă familie de modele AI generative „fine-tuned” pentru educație. Acestea au fost dezvoltate în colaborare cu divizia de cercetare DeepMind și Google Research. LearnLM este conceput pentru a tutora studenții într-o manieră conversațională pe diverse subiecte. Modelul este deja disponibil pe mai multe platforme și se desfășoară un program pilot în Google Classroom.

Quiz Master pe YouTube

YouTube introduce quiz-uri generate de AI. Acest nou instrument AI permite utilizatorilor să pună întrebări clarificatoare și să primească explicații utile sau să susțină un test pe subiectul vizionat. Această funcționalitate va fi disponibilă inițial pentru unii utilizatori Android din SUA.

Modelul Gemma 2 se îmbunătățește

Google răspunde cererilor dezvoltatorilor pentru un model Gemma mai mare, adăugând un model nou cu 27 de miliarde de parametri la Gemma 2. Acesta va fi lansat în iunie și este optimizat să ruleze eficient pe un singur TPU host și vertex AI.

Detectarea escrocheriei în timpul apelurilor

Google a previzualizat o funcționalitate care va alerta utilizatorii despre potențiale escrocherii în timpul apelurilor. Aceasta utilizează Gemini Nano, cel mai mic model AI al compniei, care rulează complet pe dispozitiv. Sistemul detectează tipare conversaționale asociate cu escrocheriile și avertizează utilizatorii în timp real.