• Lawren.ai este un asistent virtual care poate răspunde întrebărilor juridice și ghida utilizatorii prin cadrul legislativ.
  • Lawren.ai este dezvoltat de Buju, Stanciu și Asociații, cu o investiție de 200.000€.
  • Chatbotul este antrenat pe legislația și jurisprudența românească.

Lawren.ai este primul chatbot juridic românesc. Ce știe să facă? Oferă acces instant la informații juridice complexe, explică raționamentele și procesele legale într-un limbaj simplu și ușor de înțeles. E dotat cu Inteligență Artificială și poate răspunde întrebărilor juridice și ghida utilizatorii prin cadrul legislativ. Este disponibil pe platforma Lawren.ai.

Chatbot-ul este dezvoltat de Buju, Stanciu și Asociații și antrenat pe legislația și jurisprudența românească. Investiția inițială? 200.000€.

„Lawren.ai a fost creat pentru a răspunde unei nevoi reale: accesul rapid și accesibil la informație juridică de calitate. În trecut, tehnologia din domeniul juridic se limita la simple baze de date, utile, dar insuficiente pentru a clarifica problemele complexe cu care se confruntă oamenii. Am vrut să schimbăm asta, motiv pentru care am creat Lawren.ai,” spune Victor Buju, fondator Buju Stanciu și Asociații.

Titlurile zilei

ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA
BNR PERSEVEREAZĂ ÎN PRUDENȚĂ

Cum funcționează chatbot-ul juridic Lawren.ai?

Lawren.ai utilizează o infrastructură proprie, pe baza celor mai performante modele lingvistice mari (LLM). Permite integrarea unor instrumente suplimentare, ca baze de date vectoriale, căutare avansată pe internet și inteligență artificială.

Antrenamentul nu e bazat doar pe legislație și jurisprudență. Dezvoltatorii au analizat procesele cognitive ale avocaților și au identificat circuitele și tiparele. Apoi le-au implementat în formulele de codare. Lawren.ai a dat teste și grile juridice și a primit feedback de la specialiști în drept. Din echipa de cercetare fac parte experți în drept și tehnologie. Printre cei care au dezvoltat softul: Cătălina Popescu, absolventă a Imperial College of London, sau Paul Gabriel Muscă, absolvent al Universității Cambridge.

Lawren.ai se află la o versiune de testare (beta), al cărei scop este de a înțelege interacțiunea publicului cu chatbot-ul și de a deduce nevoile utilizatorilor. Scopul final este să facă legislația accesibilă tuturor, indiferent de pregătire. Se adresează și profesioniștilor în drept, dar și antreprenorilor sau celor care caută un răspuns rapid la o curiozitate juridică.