- Conferința ETH Bucharest are loc în 4 și 5 aprilie.
- Azi, 2 aprilie, începe hackaton-ul, cu premii totale de 50.000 $.
- ETH Bucharest e dedicat pasionaților de Web3.
- Peste 80 de speakeri vin la eveniment.
- Mihai Alisie, cofondator Ethereum, vine la event.
- Peste 1.500 de participanți sunt așteptați la eveniment.
Pentru pasionații de WEB3, vineri și sâmbătă, 4-5 aprilie, are loc ETH Bucharest, cel mai mare eveniment Web3 din Estul Europei. Și probabil ultimul mare Web3 event din România din anul 2025, spun organizatorii event-ului. Peste 80 de speakeri vin la event, inclusiv românul Mihai Alisie, co-fondator al Ethereum. Alți lideri din industrie, precum reprezentanți ai Ethereum Foundation, Parlamentul European, Cointelegraph, Milk Road, Academia de Studii Economice, ANAF ori Binance, susțin sesiuni individuale sau paneluri. Peste 1.500 de participanți sunt așteptați la eveniment.
Advertisment
Ce spune Endi Ungureanu, cofondator, ETH Bucharest, pentru Aleph Business?
Ce câștigi la ETH Bucharest?
„Păi, este cel mai mare eveniment din Sud Estul Europei, cum spuneați și voi, din zona de tehnologie și nișat pe blockchain. Suntem oamenii care, cumva, am creat istoricul de a crea cele mai curated evenimente serioase, cu oameni care sunt interesați de tehnologie și nu neapărat de acea parte speculațională, ca să spunem așa, și aducem toți profesioniști din industrie acasă în România la noi, o țară care produce 7% din PIB din industria de IT, avem peste 200.000 de developeri, și câștigi faptul că ești printre cele mai iluminate minți din blockchain, în interiorul Bibliotecii Naționale, a doua cea mai mare clădire din România, la un eveniment așa cum nu a mai fost până acum, fix astăzi, începe partea de hackathon, unde așteptăm aproape 150 de hackeri, care vor coda pentru 48 de ore, sperând să scoată niște produse foarte interesante”, spune el.
Cum arată viitorul tehnologiei blockchain? Unde este cea mai mare utilitate și cea mai mare oportunitate, atât pentru oamenii de rând, cât și pentru investitori?
„Având în vedere că trăim într-o eră digitală și fake news-urile, împreună cu AI-ul sunt la fiecare pas, va fi nevoie de o altă tehnologie care să țină sub frâu toate aceste lucruri și inovații, și să nu mai fim atât de despăcăliți de tehnologie, și blockchainul este cea mai sigură cale pentru a face acest lucru. Așa că, indiferent că suntem inițiați în blockchain sau nu, în viitor vom folosi blockchain-ul fără să ne dăm seama ca să fim cât de în siguranță se poate în toată această lume digitală”, adaugă el.