• După parteneriatul anunțat cu OpenAI, Apple ar putea bate palma cu Meta, scrie WSJ.
  • Apple vrea experiențe cât mai personalizate pentru utilizatorii săi, în ceea ce ține de A.I.
  • Compania a anunțat OpenAI ca prim partener și ia în calcul și parteneriate cu PerplexityAI și AI Anthropic.

Îi aduce A.I.-ul împreună? Meta și Apple anunță un posibil parteneriat în zona A.I., potrivit WSJ. Ce urmăresc? Apple se aruncă tot mai tare în valul A.I. și vrea experiențe cât mai personalizate pentru utilizatori. Iar Meta își poate face modelele A.I. și mai vizibile, pe fondul vânzărilor în masă de Iphone-uri.

Apple nu e în discuții doar cu Meta. Îi abordează și pe cei de la Perplexity sau AI Anthropic. Acum aproximativ două săptămâni, OpenAI era anunțat ca prim partener pentru Apple Intellingence, la WWDC 2024. „Am vrut să începem cu cei mai buni”, spune liderul software al Apple, Craig Federighi. Și spune că ChatGPT e cel mai bun instrument pentru utilizatorii lor. Dar iau în calcul și integrarea Gemini de la Google.

Utilizarea ChatGPT este de așteptat să se dubleze odată cu parteneriatul Apple. Iar costurile de infrastructură ale OpenAI pot crește cu 30%, până la 40%, spune Gene Munster, analist Apple.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce urmărește printr-un parteneriat A.I. cu Meta?

Acum, legat de Meta, situația este văzută ca un win-win pentru ambele companii. Dar în direcții diferite. Apple pare că vrea să nu rămână în urmă și preia tehnologia celor mai buni. Iar Meta vrea să-și promoveze modelele AI prin popularitatea pe care o au produsele Apple. Se concentrează în special pe promovarea Llama 3.

În plus, Apple vrea să ofere utilizatorilor o varietate de opțiuni AI. Cât mai personalizate și cât mai adaptate nevoilor specifice, precum scriere creativă sau cercetare medicală.

Un lucru rămâne incert, mai ales pentru Apple. Rămâne de văzu dacă platforma Appple Intelligence și parteneriatul vor fi profitabile.