- Intel dezvoltă un computer A.I. care poate imită creierul uman, cu tehnologia de calcul neuromorf.
- Computerul „Hala Point” e alimentat de peste 1.000 de cipuri A.I. și conține peste 1 miliard de neuroni artificiali.
- Inițial, computerul va fi implementat la Sandia National Laboratories pentru a aborda problemele legate de fizica dispozitivelor, arhitectura de calcul și informatică.
Intel dezvoltă un computer care poate imita creierul uman. Cum? Tehnologia numită calcul neuromorf, e folosită pentru a crea cel mai mare computer neuromorf de acest gen din lume. Computerul „Hala Point” e alimentat de peste 1000 de noi cipuri A.I.. Conține peste 1 miliard de neuroni artificiali și 128 de miliarde de sinapse artificiale. Calculul neuromorfic se inspiră din arhitectura creierului. Datele circulă prin aceste noduri asemănătoare neuronilor în paralel, imitând modul în care creierul procesează informațiile.
Advertisment
Folosește de 100 de ori mai puțină energie și este de 50 de ori mai rapid pentru procesările legate de inteligența artificială. Inițial, Hala Point va fi implementat la Sandia National Laboratories din New Mexico. Oamenii de știință îl vor folosi să dezvolte problemele din fizica dispozitivelor, arhitectura de calcul și informatică.
Titlurile zilei
Axon vine cu un A.I. care scrie procese verbale si rapoarte pentru polițiști
Vrei niște pixuri? Vreo 50.000 de polițiști din România ar putea să se lipsească de ele. Axon dezvoltă o tehnologie care poate eficientiza timpul polițiștilor. Indirect, și timpul tău.
Compania Axon dezvoltă un A.I. care scrie procese verbale și rapoarte pe baza imaginilor și discuțiilor de pe camerele de monitorizare purtate de polițiști. Scrisul de mână va rămâne de domeniul trecutului.